Franţa: Noaptea cea mai friguroasă din 1947 pentru o lună de aprilie (servicii meteorologice)

Franţa: Noaptea cea mai friguroasă din 1947 pentru o lună de aprilie (servicii meteorologice)

În noaptea de duminică spre luni au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din Franţa pentru o lună de aprilie din 1947, a anunţat luni dimineaţa Meteo France, care a precizat că ultimele măsurători sunt în proces de verificare, informează AFP.

Cel mai frig a fost în Champagne (nord-est), unde mercurul din termometre a coborât până la -9 grade Celsius, însă gerul a fost resimţit în aproape toată ţara, cu excepţia Parisului şi a zonelor de litoral de la Mediterana şi Canalul Mânecii.



"Gerul a afectat peste 90% din ţară şi a fost mai mult sau mai puţin intens în funcţie de zonă", a precizat pentru AFP Patrick Galois, meteorolog la Meteo France. "A fost o scădere rapidă a temperaturilor în timpul nopţii, dar se încălzeşte rapid", a adăugat el.

Recorduri au fost doborâte la Mourmelon (nord-est, -9,3 grade Celsius), la Châteauroux (centru, -5,6 grade Celsus) şi la Vannes (vest, -3,2 grade Celsius).

"De îndată ce răsare soarele, temperaturile vor creşte şi ar trebui să fie pozitive aproape peste tot în jurul orei 10 A.M.", a declarat Galois.

Potrivit Meteo France, noaptea trecută ar trebui să fie ultima rece din următoarele săptămâni.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia