Franța: O mișcare naționalistă corsicană îi avertizează pe islamiștii radicali să nu comită atentate pe insulă

Franța: O mișcare naționalistă corsicană îi avertizează pe islamiștii radicali să nu comită atentate pe insulă

O mișcare naționalistă corsicană clandestină i-a avertizat joi pe 'islamiștii radicali din Corsica' că orice atentat pe care l-ar comite pe insulă ar declanșa 'un răspuns determinat, fără nicio ezitare', relatează AFP.

Acest grup, Frontul de eliberare națională din Corsica (FLNC) așa-zis 'de la 22 octombrie', a făcut public acest avertisment într-un comunicat transmis cotidianului local Corse Matin.

'Dorința salafiștilor este clar de a aplica la noi politica Daesh și suntem pregătiți pentru acest lucru', a precizat grupul, folosind acronimul arab al organizației Stat Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate soldate cu morți în Franța continentală.

'Filosofia voastră medievală nu ne sperie', susține grupul clandestin adresându-se jihadiștilor și denunțând 'barbaria' de care dau dovadă. 'Să știți că orice atac împotriva poporului nostru va duce la un răspuns determinat, fără nicio ezitare, din partea noastră', avertizează naționaliștii corsicani.

Adresându-se apoi 'musulmanilor din Corsica' în general, Frontul îi cheamă 'să ia poziție' și să denunțe islamismul radical. Acestora li se cere să semnaleze 'derivele tinerilor lipsiți de ocupație tentați de radicalizare' și 'să nu afișeze semne religioase ostentative'.

Grupul naționalist corsican adresează însă și un 'mesaj statului francez'. 'Dacă o dramă se va produce la noi', statul va avea o responsabilitate importantă pentru că 'îi cunoaște pe salafiștii din Corsica', afirmă el.

'Va trebui ca Franța pună capăt tendinței sale de a interveni militar și de a vrea să dea lecții de democrație lumii întregi, dacă vrea să evite ca conflictele pe care le seamănă în lume să nu revină ca un bumerang pe teritoriul său', adaugă organizația clandestină.

Franța a fost lovită de o lungă serie de atentate jihadiste, dintre care ultimele sunt atacul cu un camion care s-a soldat cu 84 de morți pe 14 iulie la Nisa și asasinarea unui preot într-o biserică din nord-vestul țării. Ambele atentate au fost revendicate de Stat Islamic, notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

3 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate