Franţa: Partidul condus de Marine Le Pen nu a reuşit să câştige alegerile într-o regiune unde era favorit

Franţa: Partidul condus de Marine Le Pen nu a reuşit să câştige alegerile într-o regiune unde era favorit

Partidul de extremă-dreapta francez condus de Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), nu a reuşit duminică să câştige al doilea tur al unui scrutin regional unde era favorit, conform primelor estimări, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Candidatul RN, Thierry Mariani, este devansant în regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA, sud-est) de candidatul dreptei tradiţionale, Renaud Muselier.

Mariani, care a ieşit pe primul loc la primul tur, a obţinut acum numai 42% din voturi, în timp ce Muselier a primit peste 57% din sufragii, conform exit-poll-urilor.

Potrivit observatorilor, partidele democratice au făcut un "front republican" comun pentru a împiedica o victorie a reprezentantului RN.

Este singura regiune unde RN era în poziţia de a ieşi pe primul loc, ceea ce ar fi fost o premieră pentru acest partid a cărui şefă a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2017.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...