Franţa: Patru indivizi apropiaţi de dreapta radicală, arestaţi pentru plănuirea unor acţiuni violente

Franţa: Patru indivizi apropiaţi de dreapta radicală, arestaţi pentru plănuirea unor acţiuni violente

Patru indivizi apropiaţi de dreapta radicală, suspectaţi de plănuirea unor acţiuni violente, au fost plasaţi în arest preventiv marţi, în Franţa, la solicitarea unui judecător antiterorist, a indicat o sursă judiciară pentru AFP.

Trei dintre cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 de ani şi 69 de ani, au fost arestaţi marţi dimineaţă de poliţişti în regiunile Hautes-Pyrénées (sud), Meuse (est) şi Hauts-de-Seine (în apropiere de Paris). Al patrulea individ fusese deja întemniţat într-un dosar de răpire a unei fetiţe, în aprilie, în estul Franţei.

Toţi cei patru sunt apropiaţi ai francezului Rémy Daillet, cunoscut în mediile complotiste şi suspectat de implicare în cazul răpirii fetiţei, dosar care a provocat multă emoţie în Franţa.

Potrivit postului de televiziune BFMTV, cei patru bărbaţi aveau planuri care vizau centre de vaccinare anti-COVID şi antene 5G.

Aceste arestări au fost realizate în cadrul unei anchete numite 'Onoare şi naţiune', desfăşurată de judecătorii antiterorişti la Paris şi în care trei persoane au fost inculpate la începutul lunii mai şi alte cinci pe 24 septembrie pentru "asociere infracţională teroristă".

Începând din 2017, şase anchete legate de proiecte de atentate ale dreptei radicale au fost deschise de Parchetul antiterorist.

Una dintre anchete, care viza gruparea numită OAS (Organizaţia Armatelor Sociale), a condus la un proces împotriva a şase persoane care se derulează în prezent la Paris. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale