Franța: Popularitatea lui Macron continuă să scadă, după anunțarea reformei Codului muncii (sondaj)

Franța: Popularitatea lui Macron continuă să scadă, după anunțarea reformei Codului muncii (sondaj)

Popularitatea președintelui francez Emmanuel Macron a înregistrat o nouă scădere în urma anunțării de către guvern, săptămâna trecută, a controversatei reforme a Codului muncii, conform unul sondaj YouGo publicat luni, transmite Xinhua.

Potrivit sondajului, întreprins pentru Huffington Post și CNews, popularitatea lui Macron a ajuns în septembrie la 30%, în scădere cu șase procente față de luna trecută și cu 13 procente comparativ cu sfârșitul lunii iunie.

Macron a pierdut șase procente în rândul votanților socialiști, dar și al celor de centru, și șapte în cel al simpatizanților extremei stângi. În schimb, cota sa de popularitate a recuperat șase procente în rândul simpatizanților extremei drepte, ajungând la 45% opinii favorabile.

Pierderea de popularitate a președintelui nu este singulară, prim-ministrul Edouard Philippe confruntându-se și el, cu 32% opinii favorabile, cu o scădere de cinci procente față de luna august.

Popularitatea lui Philippe o depășește ușor pe cea a lui Macron datorită în special votanților de centru, care au, în proporție de 84%, o opinie favorabilă despre prim-ministru.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine este Turku, interlopul cu grenadă și pistol care a chemat poliția să-l aresteze

2 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

3 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!

4 CNA a amendat TVR cu 10.000 de lei după ce Cristache și Cristoiu l-au linșat pe președintele Iohannis

5 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești