Franţa prelungeşte controalele la frontiere până la sfârşitul lunii octombrie

Franţa prelungeşte controalele la frontiere până la sfârşitul lunii octombrie

Franţa a informat Comisia Europeană că va prelungi controalele la frontiere până la 30 octombrie, din cauza ''ameninţării teroriste'', dar de această dată şi din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat joi surse din cadrul executivului european, relatează AFP.

Comisia a primit o notificare din partea Franţei, care a restabilit aceste controale după atacurile jihadiste din 13 noiembrie 2015.

Acestea au fost reînnoite la fiecare şase luni, prin derogare de la regulile liberei circulaţii în spaţiul Schengen.

De această dată, pe lângă ''o ameninţare teroristă (care) rămâne la un nivel ridicat'', Franţa a prezentat motive sanitare legate de pandemia de coronavirus pentru a justifica aceste controale.

În total, un număr de 13 state din Uniunea Europeană, precum şi Elveţia şi Norvegia, de asemenea membre ale Schengen, au restabilit controale la frontiere din cauza epidemiei de Covid-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...