Franţa: Premierul Castex le cere tuturor compatrioţilor 'responsabilitate' în combaterea epidemiei

Franţa: Premierul Castex le cere tuturor compatrioţilor 'responsabilitate' în combaterea epidemiei

Prim-ministrul francez Jean Castex i-a chemat miercuri pe compatrioţii săi să dea dovadă de 'spirit de responsabilitate' prin purtarea măştilor de protecţie şi să se implice toţi în lupta împotriva epidemiei care continuă să evolueze în ţară, transmite AFP.

'Nu am crezut niciodată că statul poate să facă totul, el are partea sa de responsabilitate (...) dar trebuie ca toată lumea să se simtă implicată în lupta împotriva epidemiei', a afirmat Castex la postul de radio France Inter.

Deşi Franţa a înregistrat peste 3.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, Jean Castex a spus că 'nu există motive să ne panicăm, nu am revenit la situaţia (...) din lunile aprilie sau mai'.

'Niciun element din ce cunosc nu-mi permite să afirm că COVID-19 a scăzut în virulenţă', a adăugat el, subliniind totuşi că reimpunerea izolării generalizate 'nu este un obiectiv'.

Cu câteva zile înainte de redeschiderea şcolilor la 1 septembrie, premierul a respins apelurile la generalizarea gratuităţii măştilor pentru elevi, el arătând că 'nicio ţară din lume' nu a luat o astfel de măsură.

Castex a amintit că persoanele vulnerabile, din motive medicale sau financiare, beneficiază deja de măşti gratuite.

'Nu le vom plăti măşti unor familii care nu au deloc nevoie de aşa ceva', a insistat el.

Castex a mai anunţat că prezentarea planului de relansare economică, de 100 miliarde de euro, prevăzută marţea trecută, va avea loc joi, 3 septembrie.

Sectorul culturii, puternic lovit de criză, va beneficia de o 'alocare excepţională' de 2 miliarde de euro, a precizat Castex.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”