Franţa: Preşedintele Macron, ''şocat'' de agresarea de către poliţie a unui bărbat de culoare, la Paris

Franţa: Preşedintele Macron, ''şocat'' de agresarea de către poliţie a unui bărbat de culoare, la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat "foarte şocat" de imaginile surprinse de camere de supraveghere din Paris în care un producător de muzică de culoare este bătut şi agresat verbal cu insulte rasiste de poliţişti, relatează vineri agenţia Reuters.

Incidentul petrecut la intrarea într-o clădire a fost filmat de televiziunea prin circuit închis şi cu telefonul mobil, iar imaginile au circulat online şi au fost preluate de canalele de ştiri franceze.

Presupusa victimă, identificată ca Michel Zecler, le-a povestit reporterilor că a fost asaltat de poliţişti în studioul său din arondismentul 17, pe 21 noiembrie, după ce a intrat în imobil la vederea unei maşini de poliţie pentru a evita să fie amendat, întrucât ieşise pe stradă fără mască, ceea ce încalcă regulile sanitare anti-COVID-19.

El susţine că poliţiştii au intrat după el în clădire şi au început să-l agreseze, adresându-i şi insulte cu caracter rasist.

Zecler a precizat că a depus plângere la Inspectoratul general al poliţiei naţionale.

O sursă apropiată de dosar a menţionat pentru France Presse că patru poliţişti au fost suspendaţi în legătură cu acest caz.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de AFP, preşedintele Macron s-a întâlnit joi cu ministrul de interne Gerald Darmanin şi i-a cerut să impună sancţiuni foarte clare împotriva poliţiştilor implicaţi. Ulterior, ministrul a anunţat că va cere suspendarea celor patru.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro