Franţa recomandă amânarea călătoriilor neesenţiale în Ucraina, dar nu-şi retrage personalul diplomatic

Franţa recomandă amânarea călătoriilor neesenţiale în Ucraina, dar nu-şi retrage personalul diplomatic

Franţa şi-a sfătuit luni cetăţenii să amâne călătoriile neesenţiale în Ucraina şi să nu meargă în zonele de frontieră din nordul şi estul ţării, pe fondul escaladării tensiunilor cu Rusia vecină, informează France Presse.

''În măsura posibilităţilor, se recomandă amânarea călătoriilor neesenţiale sau urgente în Ucraina", a precizat Ministerul francez de Externe în recomandările sale de călătorie actualizate.

''În contextul tensiunilor create de concentrarea trupelor ruseşti la graniţele Ucrainei, se recomandă o vigilenţă sporită şi sunt descurajate oficial călătoriile în zonele de frontieră din nordul şi estul ţării", se mai arată în comunicat.

Spre deosebire de Statele Unite şi Marea Britanie, Franţa nu cere în prezent personalului ambasadei sale sau familiilor diplomaţilor săi din Ucraina să părăsească ţara.

"Am luat notă de anunţurile făcute de Statele Unite şi Marea Britanie privind situaţia personalului lor diplomatic din Ucraina şi a familiilor acestora", a răspuns purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe, întrebată în acest sens.

''Rămânem în strânsă consultare cu toţi partenerii noştri, în special europeni (...) şi suntem gata să ne adaptăm poziţia dacă situaţia o justifică'', a adăugat ea.

Uniunea Europeană a declarat luni că nu va urma exemplul Statelor Unite în ceea ce priveşte rechemarea familiilor diplomaţilor săi.

Ministerul britanic de Externe a anunţat luni că va retrage personalul de la ambasada sa de la Kiev în faţa "ameninţării în creştere" din partea Rusiei.

De asemenea, Australia şi-a sfătuit cetăţenii să nu călătorească în Ucraina "din cauza riscului de conflict armat" şi a anunţat repatrierea personalului neesenţial al ambasadei.

Canberra le cere, de asemenea, australienilor aflaţi în Ucraina să părăsească ţara fără întârziere prin "mijloace comerciale", atât timp cât situaţia de securitate o permite. ''Disponibilitatea zborurilor se poate schimba sau poate fi suspendată în scurt timp'', a avertizat Ministerul australian al Afacerilor Externe.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...