Franța studiază implicarea publicațiilor rusești în știrile false despre invazia ploșnițe

Franța studiază implicarea publicațiilor rusești în știrile false despre invazia ploșnițe

Postul de radio RMC susține că unele canale Telegram presupuse asociate cu Rusia au postat texte din publicații franceze care însă nu au fost niciodată publicate în acele publicații.

Foto: Shutterstock

Autoritățile și serviciile de informații franceze iau în considerare ipoteza că mass-media rusă ar fi implicată în diseminarea de informații despre invazia de ploșnițe în Franța, transmite postul de radio RMC . Potrivit acestuia, „ipoteza este luată în considerare cu mare seriozitate de către serviciile de informații franceze”. Postul de radio precizează că prezența ploșnițelor în trenuri, autobuze și cinematografe îi îngrijorează din ce în ce mai mult pe francezi, începând de luna trecută. Autoritățile au organizat o întâlnire interdepartamentală pentru a găsi o soluție la problemă.

RMC subliniază că „în conformitate cu serviciile de informații franceze, această atmosferă este facilitată de ruși, care alimentează temerile pe rețelele de socializare prin răspândirea de informații false”.

Potrivit postului de radio, unele canale Telegram presupuse legate de Rusia au postat texte din publicațiile franceze, texte care însă nu au fost niciodată publicate în respectivele publicații.

Subiectul a fost preluat mai întâi de presa franceză și apoi de cea internațională. Purtătorul de cuvânt al sindicatului din domeniul dezinfecției, Stéphane Bras, a declarat pentru RMC că pe telefonul său are apeluri de la BBC, New York Times și de la multe alte ziare europene.

Mass-media din întreaga lume a prezentat Franța ca pe o țară infectată, iar Marocul și Algeria au cerut dezinfectarea navelor care soseau din porturile franceze.

Totodată, postul de radio admite că de 20 de ani se observă o creștere regulată a numărului de insecte dăunătoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?