Franța: Un bărbat înarmat, arestat într-un hotel la Disneyland Paris

Franța: Un bărbat înarmat, arestat într-un hotel la Disneyland Paris

Poliția franceză a arestat joi un bărbat care avea asupra lui două pistoale de calibru mic, într-un hotel din parcul de distracții Euro Disneyland de lângă Paris, transmit Reuters și AFP, citând surse de poliție.

Împreună cu bărbatul a fost reținută și femeia care îl însoțea.

Bărbatul a fost 'reperat la sosirea într-un hotel din Disneyland unde avea rezervare', a declarat o sursă pentru AFP.

'Agenții de securitate ai hotelului au găsit asupra lui două pistoale, un Coran și cartușe', a adăugat sursa de poliție.

Chemată la fața locului, poliția l-a reținut pe bărbat, plasându-l în arest preventiv. În jurul automobilului suspectului a fost instalat un perimetru de securitate, conform acelorași surse.

Suspectul, un francez în vârstă de 28 de ani, neaflat în evidența poliției, transporta o valiză care a declanșat alarma la trecerea printr-o poartă de securitate la hotelul New York din Disney Village, a relatat Reuters.

În valiză au fost descoperite un pistol automat de calibrul 7.65, un altul de calibru mai mic și un Coran în limba franceză.

Cazul se află în atenția procuraturii din Meaux (Seine-et-Marne), Parchetul antiterorist din Paris nefiind deocamdată sesizat, s-a aflat din sursă judiciară.

Joi, ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a declarat, într-o conferință de presă, că riscul de atentate rămâne la fel de ridicat în Franța ca și după atentatele din 13 noiembrie.

'Anul 2016 prezintă la fel de multe riscuri ca și 2015, amenințarea teroristă este în continuare prezentă și este cel puțin la fel de gravă, dacă nu și mai gravă, ca în luna noiembrie. În fiecare zi procedăm la arestări', a afirmat Cazeneuve.
Franța rămâne în stare de urgență în urma atentatelor din 13 noiembrie 2015 din capitala Paris.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale