Franţa: Un poliţist a fost rănit de un bărbat înarmat cu un cuţit; agresorul, împuşcat mortal

Franţa: Un poliţist a fost rănit de un bărbat înarmat cu un cuţit; agresorul, împuşcat mortal

Un poliţist a fost rănit sâmbătă la Marsilia, în sudul Franţei, de un bărbat înarmat cu un cuţit, care a fost apoi împuşcat mortal, în faţa unui centru de donaţii pentru ucraineni, relatează AFP.

Agresiunea a avut loc în jurul orei locale 09.00 (08.00 GMT), când acest bărbat a atacat trei poliţişti municipali, a declarat pentru AFP adjunctul şefului poliţiei municipale din Marsilia, Yannick Ohanessian.

"După ştiinţa mea şi a primarului el nu a avut revendicări", a declarat ministrul de interne Gérald Darmanin, prezent la Marsilia sâmbătă dimineaţă pentru inaugurarea unui comisariat.

Agresorul a fost un "individ evident violent", a precizat ministrul.

Colegii poliţistului rănit au "ripostat mai întâi cu arme non letale, apoi unul dintre poliţişti a ripostat cu o armă letală", rănindu-l mortal pe agresor, a precizat Ohanessian.

Potrivit unei surse dintr-un sindicat al poliţiei, colegii poliţistului vizat ar fi utilizat mai întâi un pistol cu şocuri electrice şi o altă armă neletală, înainte ca unul dintre ei să tragă în cele din urmă cu arma de serviciu. Potrivit aceleiaşi surse, atacatorul era înarmat cu un cuţit cu lama de circa 20 cm.

Potrivit ministrului de interne, "agresorul era francez". "Pentru moment, după cunoştinţele mele, el nu era cunoscut serviciilor de poliţie şi nu ar avea antecedente judiciare", a adăugat el.

Potrivit sursei din sindicatul poliţiei, poliţistul rănit avea o rană de 5 cm la o mână. El a fost transportat la spital, iar cei doi colegi ai săi, "extrem de şocaţi", au fost duşi la urgenţe psihiatrice, a precizat Ohanessian.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

4 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...