Franţa va decide la finalul lunii mai când redeschide barurile şi restaurantele

Franţa va decide la finalul lunii mai când redeschide barurile şi restaurantele

Franţa va decide către finalul lunii mai de la ce dată barurile şi restaurantele se vor putea redeschide, a anunţat vineri ministrul francez al finanţelor Bruno Le Maire, în contextul în care guvernul de la Paris pregăteşte relaxarea de la 11 mai a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, relatează Reuters.

Barurile şi restaurantele din Franţa au fost închise pe 14 martie, cu trei zile înaintea intrării în vigoare a unei interdicţii de circulaţie a persoanelor.

''Nimic nu ar fi mai rău decât să facem o redeschidere pripită care apoi ne-ar forţa să închidem din nou. Ar fi o imensă dezamăgire pentru proprietarii de restaurante, ca şi pentru poporul francez'', s spus Le Maire.

Executivul francez a precizat că săptămâna viitoare va anunţa un plan mai detaliat de ieşire din izolare.

De la 11 mai, copiii îşi vor relua cursurile şcolare, dar acest lucru va fi organizat gradual, cu respectarea măsurilor de distanţare socială pentru a reduce riscurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”