Franța/prezidențiale: Un nou sondaj alarmant pentru Hollande prezice un duel între dreapta și FN

Franța/prezidențiale: Un nou sondaj alarmant pentru Hollande prezice un duel între dreapta și FN

Francois Hollande va fi eliminat în orice situație, dacă va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2017 din Franța, potrivit unui sondaj publicat miercuri care confirmă perspectiva unui duel final pentru Palatul Elysee între dreapta și extrema dreaptă, relatează AFP.

Sondajul TNS Sofres-One Point pentru cotidianul Le Figaro și canalul de știri LCI testează nouă scenarii de candidați de stânga și de dreapta. În fiecare dintre cele nouă cazuri, actualul șef al statului s-ar plasa pe a patra sau a cincea poziție în primul tur de scrutin.

Intențiile de vot pentru Hollande sunt extrem de scăzute (între 11 și 15%) și fostul său ministru al economiei, Emmanuel Macron, care a demisionat săptămâna trecută, l-ar depăși sistematic în intențiile de vot în cazul în care ar candida împotriva lui.

În toate scenariile testate, în cel de-al doilea tur de scrutin s-ar confrunta candidatul opoziției de dreapta, fostul președinte Nicolas Sarkozy sau fostul premier Alain Juppe, cu președintele Frontului Național (FN) Marine Le Pen.

La fel ca în toate sondajele realizate în ultimul an, Marine Le Pen ar obține primul loc în primul tur de scrutin în toate scenariile analizate, cu excepția cazului în care Alain Juppe ar reprezenta dreapta. Ea ar obține două puncte procentuale în plus față de Nicolas Sarkozy dacă acesta va obține susținerea taberei sale pentru a se prezenta la alegeri.

O altă concluzie a sondajului este avansul tânărului și ambițiosului fost ministru Emmanuel Macron, creditat cu 15% până la 20% din intențiile de vot în toate scenariile analizate.

Sondajul a fost realizat online în perioada 2-5 septembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.006 de persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!