Franţa/vestele galbene: Jacline Mouraud va înfiinţa un partid denumit ''Emergenţii''

Jacline Mouraud, una dintre figurile proeminente ale mişcării ''vestelor galbene'', va înfiinţa un partid politic denumit ''Emergenţii'' (Les Emergents), a declarat ea pentru AFP, confirmând astfel o informaţie publicată în cotidianul Le Figaro.

"Deocamdată, nu a fost depus niciun statut", a precizat totuşi Jacline Mouraud, într-un mesaj pentru AFP.

Numele de "Emergenţii" a fost reţinut înainte "să se treacă printr-un vot, când alte nume vor fi în mod cert propuse. Însă trebuie început cu ceva", a continuat ea.

La France Info, Jacline Mouraud a declarat că ea nu va fi neapărat lidera partidului. "La fel ca în oricare alt partid, se va vota. Nu-mi pasă dacă voi fi sau nu aleasă, nu aceasta este important, ci faptul de a exista, de a aduna oamenii împotriva violenţei şi pentru respectarea instituţiilor noastre", a explicat ea.

"Dacă 'vestele galbene' spun 'nimic nu mă interesează în peisajul politic, însă eu vreau să particip la dezbaterea politică, (voi spune) bravo, fiţi bineveniţi!", a reacţionat luni seara, la Lille, fondatorul mişcării "Generaţii", Benoit Hamon, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu puţin timp înainte de o reuniune publică. "Mă bucur că această dezbatere există şi chiar încurajez 'vestele galbene' să facă acest pas, să se ralieze unor formaţiuni existente, să creeze altele noi, cu cât se va dezbate mai mult şi cu cât aceasta va dura, cu atât va exista garanţia că nu se va reveni la obişnuitele dezbateri aşa cum le ştim", a adăugat el.

Delimitându-se deja de mişcarea "vestelor galbene", Mouraud a anunţat că va prezenta la sfârşitul lui ianuarie "un partid de bun simţ", "fără etichetă" politică, cu "idei noi şi constructive pentru ţară, în armonie cu mizele schimbării climatice" şi care "să înceteze să alimenteze cultul unei societăţi de consum".

Obiectivul ei sunt alegerile municipale din 2020. Originară din Bretania, în vârstă de 51 de ani, aflată la originea unei înregistrări video devenite virale, postate în 18 octombrie pe Facebook, şi denunţând "vânătoarea şoferilor auto", Jacline Mouraud a primit ameninţări cu moartea după ce a publicat, la începutul lui decembrie, un apel în care se propune "o cale de ieşire pentru guvern", alături de alţi opt membri ai mişcării "vestelor galbene". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Stenograme DNA / Deputatul PSD Căprar spunea că-i duce bani lui Dragnea. Dăncilă, Fifor și Cuc apar și ei

3 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

4 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

5 ULTIMĂ ORĂ / Scandal în CSM după ce Țînț n-a ieșit din primul tur!

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta