Fratele unei foste procuroare DNA, ajuns deputat PSD, are casă de vacanță în America Centrală

Fratele unei foste procuroare DNA, ajuns deputat PSD, are casă de vacanță în America Centrală

Singurele venituri declarate de Radu Cristescu pentru tot anul 2020 au fost de 1.462 de lei, bani încasați de la o firmă. Cu un an înainte, singurii bani câștigați au fost salariul pentru două luni ca secretar de stat la Ministerul Energiei.

Fără aproape niciun fel de venituri, dar cu o casă în America Centrală. Așa arată declarația de avere a lui Radu Cristescu, ales deputat PSD în urmă cu ceva mai mult de două luni.

Potrivit declarației înregistrate pe 13 ianuarie 2021, singura proprietate deținută de Radu Cristescu este o casă de vacanță undeva în America Centrală, care a fost achiziționată în 2018.

Nu are nici apartament, nici casă și nici terenuri în România. Nu are bani în conturi, dar nici credite de achitat.

Singurul venit declarat pentru 2020, o remunerație de 1.462 de lei din partea S.C. Factory Media Exclusiv SRL din Ploiești, o firmă fondată în 2019 și a cărei activitate a fost suspendată la 9 zile de la alegerile parlamentare, pe 15 decembrie 2020. Oficial, Radu Cristescu a trăit anul trecut cu 121,8 lei pe lună. Mai puțin decât venitul minim garantat, care este de 142 de lei, scrie Libertatea.

Cine este acest Cristescu

Numit de PDL șef la Agenția Domeniilor Statului în 2011, Cristescu este demis la scurt timp. El a fost acuzat că a prejudiciat bugetul statului cu milioane de euro prin diminuarea redevențelor pentru una dintre companiile controlate de Dan Voiculescu.

Fiind considerat un apropiat al Elenei Udrea, Radu Cristescu ajunge vicepreședinte în partidul lui Traian Băsescu, PMP, și candidat al formațiunii la Primăria Sector 2. Pleacă cu scandal din PMP în februarie 2019.

Face turul televiziunilor, unde invocă numele surorii sale Adriana Cristescu, fost procuror DNA, pentru a-l acuza pe Traian Băsescu că a plănuit toate arestările concurenților politici.

Face și un denunț penal împotriva fostului șef al statului.

În august 2019, după o scurtă haltă la un partid de buzunar rupt din PRM, Radu Cristescu ajunge la PSD. Viorica Dăncilă îl recompensează cu o funcție de secretar de stat la Ministerul Energiei, unde rămâne mai puțin de două luni, până la instalarea Guvernului Orban.

Înainte să ajungă la PSD, Radu Cristescu a încercat să preia mandatul de senator eliberat de Traian Băsescu după ce a fost ales europarlamentar.

Cristescu a fost numărul doi pe lista PMP pentru Senat la București, dar el fusese exclus între timp din partid. A depus contestație, dar nu a reușit.

Traian Băsescu nota, la vremea respectivă, următoarele: „Ce nenorocire, Cristescule! Din om fără serviciu era să ajungi senator. Uneori, chiar și lichelele își primesc răsplata”.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”