Frații Tate, din nou la tribunal: „Am cerut control judiciar”. Ce a decis instanța VIDEO

Frații Tate, din nou la tribunal: „Am cerut control judiciar”. Ce a decis instanța VIDEO

Andrew și Tristan Tate au ajuns astăzi, din nou în fața instanței. După ce și-au petrecut trei luni în spatele gratiilor și apoi au fost plasați în arest la domiciliu, judecătorii au fost nevoiți să dea un nou verdict în cazul milionarilor britanici, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat.

Frații Tate la Tribunalul București, însoțiți de avocat FOTO Captură video

Frații Tate au ajuns din nou, vineri, în fața instanței, după ce și-au petecut ultimele trei săptămâni în vila lor de lux din Voluntari. De la data de 1 aprilie, magistrații au decis ca ei să fie plasați în arest la domiciliu , după trei luni petrecute în Arestul Central al Capitalei.

Avocatul lor, Constantin Ion Gliga, a cerut măsura controlului judiciar, însă fără succes.

Frații Tate rămân în arest la domiciliu. Declarațiile avocatului

Instanța a decis să prelungească durata măsurii arestului la domiciliu, pentru toti cei patru inculpați din dosar, pentru o perioadă de încă 30 de zile. Avocatul fraților Tate și-a exprimat un total dezacord, față de decizia magistraților.

Sunt deja patru luni de arest preventiv, respectiv arest domiciliar, o durată excesiv de îndelungată față de acuzațiile formulate. Am cerut control judiciar din dorința de a exprima disponibilitatea totală de a fi la dispoziția organelor de urmărire penală”, a spus Constantin Ion Gliga.

Întrebat de presă despre motivul venirii procurorilor DIICOT, avocatul celor doi a susținut că aceștia nu ar fi adus niciun fel de probă nouă la dosar.

Noi spunem că nu au adus absolut nimic nou, decât rezultatele unor percheziții informatice făcute în ultima perioadă. Vă rog să vă dați seama că avem medii de stocare ridicate exact în urmă cu un an de zile și în continuare se fac percheziții informatice. Este inadmisibil!”, a continuat avocatul.

Cât despre rezultatul acestor percheziții informatice.

Sunt niște convorbiri care nu reflectă nimic la acuzațiile formulate și, mai mult decât atât, după un an de zile de anchetă penală nu s-a formulat nicio altă acuzație suplimentară împotriva acestora față de aceea de la momentul decembrie 2022, ceea ce, în mod evident, nu susține prelungirea măsurilor preventive”, a mai subliniat avocatul fraților Tate.

Fie că este arest domiciliar, fie că este arest preventiv, el consideră că este o limitare excesivă a libertății individului. Avocatul Constantin Ion Gliga a mai declarat, la ieșirea de la Tribunalul București, că dosarul „nu va avea viață lungă”, întrucât este foarte subțire din perspectiva probatorie”.

Cazul fraților Tate și al complicilor lor

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost arestaţi în data de 30 decembrie 2022, împreună cu două complice - o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate, mandatele lor fiind apoi prelungite de mai multe ori de către judecători.

Andrew şi Tristan Tate, care au cetăţenie britanică, cele două tinere care le-au fost complice-Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel- sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.

Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, care erau mai apoi postate pe site-uri pentru adulţi.

Atât la sosirea, cât și la plecarea de la Tribunalul București, frații Tate au refuzat să dea vreo declarație de presă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...