Fraților, asta e dementă!/Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impostură!

Fraților, asta e dementă!/Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impostură!

Fraților, asta e dementă!/Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impostură după ce a vorbit și s-a împăunat cu un eveniment cu care ea n-are nicio treabă!

Corespondentul Europa Liberă la Bruxelles, Dan Alexe, o acuză pe europarlamentarul PSD Carmen Avram de „impostură și hoție” după ce aceasta a lăsat de înțeles are un rol important în dezbaterea de la Bruxelles privind situația muncitorilor transfrontalieri.

„Cum se petrece o hoție și o impostură. Cazul Carmen Avram:

Mâine, marți, în Comitetul pentru Muncă și Afaceri Sociale (EMPL) din Parlamentul European se discută, la cererea șefei comitetului, o slovacă eurosceptică (Lucia Ďuriš, zisă și Nicholsonová, căci a fost măritată cu un canadian), din grupul ECR, situația muncitorilor transfrontalieri. Si a românilor, desigur, dar discuția nu a fost lansată de români, ci de această slovacă eurosceptică.

Carmen Avram nu are nimic de-a face cu această discuție, nici cu acel comitet (din care nu face parte nimeni din PSD), dar ea scrie suficient de abil ca să pară că ar veni de la ea, sau ca ea ar avea ceva de-a face cu asta: -- "abuzurile la care au fost supuşi muncitorii români, trimişi de "guvernul meu”; "abuzuri josnice, care i-au transformat pe români în sclavi", "discuțiile au fost decise"… etc.

Ea probabil nu va fi prezentă, n-a lucrat la asta, nu face parte din respectivul comitet parlamentar. Dar, sute de oameni o felicită pe FB pentru postarea ei privind un eveniment care nu-i aparține și la care nu poate să participe, presupunând că s-ar duce, pentru că ea nu face parte din respectivul comitet. Dar primește nesfârșite laude pentru patriotism si devotament.”, a scris Alexe pe Facebook.

Iata postarea lui Carmen Avram, la care face referire Dan Alexe:

Iată și o parte dintre mesajele de felicitare primite de Carmen Avram, deși pesedista nu a făcut nicio precizare privind rolul ei în această dezbatere.

Parlamentarii europeni vor dezbate problemele muncitorilor sezonieri și transfrontalieri, în urma unor ”rapoarte tulburătoare”

Comitetul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale urmează să discute, marți, despre presupusele încălcări ale legislației UE privind timpul de muncă, sănătatea și siguranța lucrătorilor transfrontalieri, transmite Parlamentul European într-un comunicat publicat luni.

”În urma unor rapoarte tulburătoare despre situația precară cu care se pot confrunta potențialele sute de mii de lucrători transfrontalieri și sezonieri în UE, europarlamentarii vor dezbate cu Josip Aladrović, ministrul croat al Muncii și al sistemelor de pensii, Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturile sociale și Jordi Curell Gotor, director executiv interimar al Autorității Europene a Muncii cum să protejeze drepturile de muncă, sănătatea și siguranța acestor lucrători critici în timpul pandemiei”, se arată în comunicat.

În comunicatul transmis de Parlamentul European lucrătorii din România sunt catalogați ca fiind o ”forță de muncă vitală la fermele din Germania” și asigură ”securitatea alimentată din toată Europa”:

”Lucrătorii din România și alte state membre est-europene asigură o forță de muncă vitală la fermele din Germania, Franța și alte state membre și asigură securitatea alimentară în toată Europa. Alți lucrători, spre exemplu cei din Slovacia, oferă servicii de îngrijire socială și de lungă durată pentru persoanele în vârstă din Austria și alte state membre. Comisia Europeană a emis linii directoare pentru a se asigura că lucrătorii mobili din UE care se califică drept lucrători critici în lupta împotriva COVID-19 pot ajunge la locul de muncă. Sectorul agroalimentar este un sector cheie inclus în aceste orientări, în special în ceea ce privește lucrătorii sezonieri.

Deputații vor examina situația lor pentru a examina dacă, după cum a fost raportat, există câteva sau nu există măsuri de prevenire a COVID-19 și dacă sunt încălcate drepturile lor cu privire la timpul de lucru, orele suplimentare și plata, încălcând astfel legislația UE”, se mai arată în comunicat.

Citește comunicatul integral pe  site-ul  Parlamentului European.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa