Fregata rusă „Admiral Gorşkov” a simulat trageri cu rachete hipersonice în Oceanul Atlantic

Fregata rusă „Admiral Gorşkov” a simulat trageri cu rachete hipersonice în Oceanul Atlantic

Fregata rusă "Admiral Gorşkov" a efectuat un exerciţiu pentru a se antrena în lansarea de rachete hipersonice în partea de vest a Oceanului Atlantic cu ajutorul unei simulări pe calculator, a informat miercuri Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, citat de EFE şi Reuters.

Rachetele Zircon au o rază de acţiune de 900 km FOTO Ministerul rus al Apărării

Echipajul fregatei a simulat lansarea unei rachete Zircon asupra unei ţinte maritime care a imitat o navă inamică şi care s-a aflat la o distanţă de peste 900 de kilometri, a precizat ministerul condus de Serghei Şoigu, conform Agerpres .

În cursul antrenamentului, "echipajul de luptă al fregatei a demonstrat un nivel ridicat de coordonare a acţiunilor", se menţionează în text.

Rachetele Zircon au o rază de acţiune de 900 km şi se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce face dificilă contracararea lor.

În comunicatul Ministerului rus al Apărării nu se pecizează dacă fregata a lansat în realitate vreo rachetă, notează Reuters.

Fregata "Admiral Gorşkov" intenţionează de asemenea să efectueze în luna februarie o serie de exerciţii comune în largul coastelor Africii de Sud cu forţele navale ale acestei ţări şi cu cele ale Chinei.

Tensiunile dintre Occident şi Rusia au atins cel mai înalt punct din ultimele decenii din cauza conflictului în Ucraina, declanşat de Moscova în februarie trecut.

Oficialii ruşi au sugerat în repetate rânduri că Rusia ar putea recurge la arsenalul său nuclear - cel mai mare din lume - dacă se va simţi ameninţată de sprijinul militar occidental acordat Ucrainei, conform Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro