French Toast: preparatul cu lapte, ouă și pâine de care te vei îndrăgosti

French Toast: preparatul cu lapte, ouă și pâine de care te vei îndrăgosti

De câte ori ai auzit în jurul tău că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei? Probabil că te-ai săturat deja de aceste cuvinte, însă le acorzi credit, pentru că știi că trebuie să mănânci dimineața.

Uită de platourile simple cu brânză și roșii sau de clasicul bol de cereale cu lapte pentru măcar o zi și încearcă o rețetă simplă și rapidă care îți va transforma ziua într-una mai bună chiar de la primele ore ale dimineții.

Cel mai probabil nu ai prea mult timp pentru a-ți prepara un mic dejun foarte complex, dar dacă ai doar câteva minute și doar 3 ingrediente principale, îți poți pregăti un French Toast ca la carte.

Ce este acest preparat și cum se prepară descoperă în cele ce urmează. Este, poate, una dintre cele mai cunoscute și rapide variante de mic dejun, iar când vei citi din ce este preparată, vei realiza că ai mâncat și tu așa ceva măcar o dată în viață.

Ce se ascunde, de fapt, în spatele denumirii de French Toast?

French Toast sau frigănele, așa cum este cunoscut acest preparat la noi în țară, se realizează cu ajutorul pânii prăjite și al laptelui. În funcție de preferințe îl poți face mai dulce sau mai sărat. Practic, este potrivit pentru orice buzunar, pentru că nu necesită prea multe ingrediente, însă rezultatul final este extrem de delicios.

În plus, timpul de preparare și gătire este unul redus, ceea ce îl face excelent pentru persoanele care vor să aibă parte de o masă consistentă și savuroasă în doar câteva minute.

Și acum vine întrebarea: French Toast este cu adevărat o pâine prăjită franțuzească? Ei bine, spre marea surprindere a tututror, răspunsul este nu! Pâinea prăjită (pain perdu în franceză) nu este de fapt din Franța. Legenda spune că un bărbat pe nume Joseph French din SUA a creat preparatul dulce pentru micul dejun în 1724 și l-a numit după sine. Cu toate acestea, probabil că nu este adevărat: oamenii prăjeau pâine înmuiată cu lapte încă din Roma Antică, conform rețetelor timpurii.

Este mai cel probabil ca pâinea franțuzească modernă să fi fost inventată de bucătari din secolul al XV-lea care aveau misiunea de a consuma pâinea veche folosind-o în rețete cât mai creative și gustoase.

Așa că atunci când pregătești acest preparat pentru micul dejun, nu la elegantele străzi franțuzești trebuie să te gândești, ci la libertatea reprezentativă pentru Statele Unite ale Americii și la efortul bucătarilor din toate timpurile de a transforma niște ingrediente atât de simple în feluri de mâncare cât mai aromate.

Ingredientele de care ai nevoie pentru un French Toast reușit

Pregătește întâi de toate o tigaie curată, care nu lipește și un bol în care să încapă o felie de pâine.

Apoi, iată lista cu ingredientele de care ai nevoie:

● 2 ouă proaspete de dimensiune potrivită;

● o jumătate de cană de lapte;

● 6 felii de pâine albă (poți folosi și orice alt tip de pâine, însă gustul autentic îl vei obține doar cu cea albă);

● un praf de sare;

● o lingură de unt sau ulei, în funcție de preferințe (pe parcurs s-ar putea să fie nevoie să mai completezi cu unt sau ulei, pentru că frigănelele vor absorbi din el);

● o esență de vanilie (opțional);

● un praf de scorțișoară (opțional);

● sirop de arțar, miere sau cacao (pentru decor, opțional).

Cum se prepară cel mai bun French Toast

Pentru început, pune toate ingretiendele în bol și amestecă-le până devin omogene. Ia pe rând câte o felie de pâine și înmoaie în amestecul obținut. Apoi începe procesul de prăjire.

Pune untul într-o tigaie la foc mediu spre mare și lasă-l să se topească. Sau așteaptă să se încingă, în cazul uleiului. Apoi, pune felia de pâine la prăjit. Ține-o câte 2 minute pe fiecare parte, până vezi că untul face mici bule de aer în jurul ei.

Apoi repetă procedura cu fiecare felie de pâine și gata! Ai un mic dejun savuros în doar 15 minute!

Tips&Tricks pentru cele mai bune frigănele

Cum să faci pâine prăjită fără lactoză?

Orice alt înlocuitor pe bază de plante poate fi folosit în rețeta tradițională. Chiar și smântâna dulce pentru gătit poate fi folosită. Dacă nu ai niciuna dintre acestea, atunci folosește o cantitate foarte mică de apă (aproximativ 1 lingură la 2 ouă). Dacă folosești apă, reține că vei obține o pâine prăjită franțuzească cu mai mult gust de ou. E recomandat să amesteci puțină scorțișoară măcinată, vanilie și un praf de sare pentru a adăuga aromă și a tăia aroma de jumări de ou pe care o poate căpăta.

Care sunt trucurile pentru un toast franțuzesc reușit?

● Folosește ingrediente mai grase.

● Urmează raportul de ingrediente prevăzut în rețetă.

● Folosește felii groase de pâine și înmoaie-le bine pe ambele părți până când sunt bine saturate.

● Folosește o tigaie suficient de mare pe care nu uita s-o preîncălzești la foc mediu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”