FRF, obligată de Tribunalul București la plata sumei de 1,3 milioane lei către Florin Prunea

FRF, obligată de Tribunalul București la plata sumei de 1,3 milioane lei către Florin Prunea

Președintele clubului de fotbal CSMS Iași, Florin Prunea, a câștigat procesul intentat Federației Române de Fotbal, Tribunalul București obligând instituția condusă de Răzvan Burleanu la plata sumei de 1,3 milioane de lei, aproximativ 280.000 de euro.

"Instanța admite în parte acțiunea. Obligă pârâta (n.r. — FRF) la plata către reclamant a sumei de 1.263.740 lei reprezentând drepturi salariale cuvenite și neacordate, aferente perioadei iulie 2009 — martie 2015. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 3.000 lei, cheltuieli de judecată, proporțional cu pretențiile admise. Cu apel în 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la sediul Tribunalului București Secția a VIII-a", se menționează în soluția Tribunalului București, publicată, vineri, pe portalul instanțelor de judecată.

La 10 iunie 2015, Florin Prunea a dat în judecată Federația Română de Fotbal pentru recuperarea salariilor din perioada iulie 2009 — martie 2015. Angajat pe postul de director de relații internaționale al FRF, Prunea a fost suspendat din funcție de conducerea FRF în iunie 2009 deoarece la acea dată a fost trimis în judecată într-un dosar de corupție privind arbitrajele de la partidele formației FC Argeș. Ulterior, instanța l-a achitat pe Florin Prunea, iar conform legislației trebuia să îi fie achitate salariile aferente perioadei și să revină în funcția de relații internaționale al FRF.

Prunea, care ocupă în prezent și funcția de membru în Comitetul Executiv al FRF, a refuzat în 2015 propunerea președintelui Răzvan Burleanu de a-și primi eșalonat salariile restante și a decis să acționeze în judecată instituția de la Casa Fotbalului.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”