FRF: Sancţiuni între 5.000 şi 100.000 de lei pentru cluburile care încalcă protocolul medical

FRF: Sancţiuni între 5.000 şi 100.000 de lei pentru cluburile care încalcă protocolul medical

Federaţia Română de Fotbal a stabilit, prin decizia Comitetului de Urgenţă de vineri, sancţiuni cuprinse între 5.000 şi 100.000 de lei pentru cluburile din Liga I care încalcă protocolul medical emis de autorităţi prin care este reglementată desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus.

"Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor a fost aprobat împreună cu sancţiunile aferente. Astăzi, 12 iunie 2020, Comitetul de Urgenţă FRF a decis aprobarea documentului care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19. Decizia Comitetului de Urgenţă FRF a fost luată având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea regulamentelor privind competiţiile necesar a fi respectate pentru reluarea competiţiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite sau aflate în aer liber, precum şi a activităţilor de pregătire sportivă în spaţii închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesionişti, sportivii de performanţă şi/sau legitimaţi", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRF.
.
Totodată, decizia a fost aprobată luând în considerare testarea pozitivă a unor persoane din cadrul unor cluburi participante la competiţiile organizate de FRF şi LPF şi constatând necesitatea creşterii gradului de conştientizare, cu privire la riscurile existente şi măsurile necesar a fi adoptate pentru prevenirea acestor riscuri, atât al reprezentanţilor cluburilor cât şi al jucătorilor, staff-ului tehnic şi al celorlalţi oficiali.

Astfel, s-a decis aprobarea protocolului medical necesar a fi respectat pe durata desfăşurării competiţiilor aferente sezonului 2019/2020, astfel cum a fost modificat, şi a sancţiunilor aferente încălcării acestuia.

Printre sancţiunile financiare stabilite de Federaţia Română de Fotbal se numără:

- 5.000 de lei pentru nedezinfectarea mingilor folosite de jucători la încălzirea premergătoare jocului sau nedezinfectarea mingii de joc;
- 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei impuse jucătorilor şi membrilor staff-ului de a folosi doar recipiente şi obiecte personalizate individualizate netransmisibile;
- 15.000 de lei pentru nerespectarea distanţei sociale dintre membrii staff-ului tehnic şi suport, precum şi dintre jucătorii care vor sta pe banca tehnică şi/sau nepurtarea măştilor de protectie de către aceştia, cu excepţia persoanei care acordă indicaţii tehnice;
- 20.000 de lei pentru refuzul nejustificat al jucătorilor şi al membrilor staff-ului tehnic şi suport, participanţi direct sau indirect la un meci de fotbal de a se supune testării RT-PCR pentru COVID-19, conform procedurii stabilite în protocol;
- 50.000 de lei pentru permiterea accesului în incinta stadionului a persoanelor care în urma efectuării triajului epidemiologic sunt depistate cu o temperatura de peste 37,3 C;
- 70.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de izolare şi de testare a persoanelor care prezintă simptome COVID 19;
- 100.000 de lei pentru nerespectarea numărului maxim de persoane admise în fiecare dintre cele 3 zone ale arenei sportive cu ocazia desfăşurării unui joc oficial;
- 100.000 de lei pentru apariţia la un club a unui focar de infecţie, (minim 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcţia deţinută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID 19), dacă se constată culpa clubului cu privire la nerespectarea prevederilor protocolului privind reluarea competiţiilor.

Sancţiunile disciplinare vor fi aplicate de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, iar pentru fiecare nouă abatere penalitatea aplicată cluburilor va fi majorată cu jumătate faţă de cea aplicată anterior.

Joi, cu o zi înaintea reluării Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19, unul la un angajat al clubului Dinamo şi două la FC Botoşani, medicul echipei şi un jucător, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii.

Loturile echipelor Dinamo şi FC Botoşani au intrat în izolare, în timp ce Direcţiile de Sănătate Publică au deschis anchete epidemiologice.

Ediţia 2019-2020 a Ligii I la fotbal, întreruptă la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua în 13 iunie cu meciul FC Voluntari - Academica Clinceni (ora 17:00, etapa a 3-a a play-out-ului).

Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

Începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone)

Sursa foto: Federația Română de Fotbal /Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA