Fricțiuni MAJORE la vârful Puterii! Dragnea l-a amenințat pe Tăriceanu cu scoaterea din Coaliție! Tudose deja nu mai răspunde la comenzi.

Fricțiuni MAJORE la vârful Puterii! Dragnea l-a amenințat pe Tăriceanu cu scoaterea din Coaliție! Tudose deja nu mai răspunde la comenzi.

Fricțiuni majore la vârful Puterii! Aseară a fost o ședință cu scântei la ALDE. Tăriceanu a fost mandatat să racoleze, prin orice mijloace, parlamentari. De ce? Pentru că ședința s-a ținut în urma unei discuții ultimative dintre Dragnea și Tăriceanu în care liderul PSD i-a trasat sarcină lui Tăriceanu să-și refacă pe timpul verii numărul de parlamentari. Dacă nu, a fost amenințarea lui Dragnea, PSD va ieși din Coaliție și va da altora ponderea din Guvern și deconcentrate pe care o are în acest moment ALDE. Cică Tăriceanu a fost foarte nervos. Iar sursa noastră înjura de mama focului la Dragnea.

UPDATE/ Liviu Dragnea face un pas inapoi: Impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate nu se vor aplica daca afecteaza firmele care actioneaza corect. Seful PSD admite ca a avut discutii cu premierul Tudose despre noile taxe si impozite

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca doua propuneri din programul de guvernare care au starnit critici - impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate - nu vor fi aplicate daca vor afecta "firmele care actioneaza corect" sau daca efectele pozitive asteptate nu se concretizeaza. Liviu Dragnea a confirmat ca a avut o discutie "foarte aplicata" cu premierul Tudose "si ieri, si aseara", la receptia oferita de Ambasada SUA, si ulterior, timp de "doua ore". Declaratiile lui Dragnea vin pe fondul informatiilor ca intre el si premier au aparut deja contradictii serioase pe marginea programului de guvernare.

"Exista preocupari din punctul de vedere al majoritatii parlamentare, al guvernului, ca toate companiile care lucreaza in Romania sa plateasca impozitele cinstit si la nivelul prognozat. Asta nu inseamna ca cele doua-trei posibile masuri nu pot fi discutate. Nu va fi niciun fel de masura aplicata abrupt decat dupa ce se vor face analzie si simulari in detaliu", a spus Dragnea, la Parlament, intrebat despre informatiile pe surse potrivit carora premierul Tudose nu este de acord cu aplicarea unor prevederi din programul de guvernare.

Acesta a sustinut ca masura impozitului pe cifra de afaceri isi propunea sa "scoata la lumina posibile transferuri de profit" dar "daca prin aceasta masura firmele care actioneaza corect ar fi afectate acea masura nu se va aplica".

Liviu Dragnea a afirmat ca a avut o discutie "foarte aplicata" cu premierul Tudose "si ieri, si aseara", la receptia oferita de Ambasada SUA, si ulterior, timp de "doua ore".

"Am vorbit si azi. Premierul nu a spus decat ceea ce a spus in ziua de investitura, si eu am spus acelasi lucru", a continuat Dragnea, inainte de a preciza: "daca ele (masurile din programul de guvernare) isi ating scopul dar creeaza defectiuni in alta parte a economiei ele nu vor fi aplicate".

Seful PSD a subliniat ca a discutat si cu Calin Popescu Tariceanu, si "punctele de vedere sunt aceleasi". Dragnea a dat vina pe faptul ca "au fost niste zile agitate" si pe comunicare, care "nu a fost foarte foarte buna", dar acum "lucrurile s-au lamurit, e aceeasi abordare".

In ceea ce priveste taxa de solidaritate, si aici va exista un proces de "analiza, simulare, discutii si daca efectul gandit pozitiv nu se justifica nu va fi aplicata".

Liviu Dragnea a sustinut ca se incearca gasirea unei "modalitati prin care toata lumea sa aiba de castigat", iar in caz contrar "nu vom aplica masuri care sa faca rau".

Intrebat daca o eventuala renuntare la impozitul pe cifra de afaceri si la taxa de solidaritate inseamna ca nu se aplica programul de guvernare, Dragnea a raspuns: "Nu, nu inseamna ca programul de guvernare nu a fost implementat".

Antena 3: Ruptură între Liviu Dragnea și Mihai Tudose. Premierul nu răspunde la ordinele din partid

Războiul dintre Liviu Dragnea şi premierii propuşi de PSD pare să nu se mai sfârşească.

 Potrivit unor informaţii apărute pe surse, la trei zile după depunerea jurământului de la Cotroceni, Mihai Tudose l-a sunat pe Dragnea şi i-a spus răspicat că nu vrea să răspundă la comenzile de la partid şi că nu va pune în aplicare proiectul de guvernare ad litteram, relatează Antena 3.

Premierul nu s-a oprit însă aici. Mihai Tudose a recuperat oamenii din guvernul Grindeanu. Doi foşti miniştri, Şerban-Constantin Valeca şi Eugen Orlando Teodorovici, au fost numiţi consilieri onorifici ai prim-ministrului.

 Luni, adică la trei zile de la depunerea jurământului la Cotroceni, Tudose i-a comunicat lui Dragnea că nu mai are ce discuta cu el, că nu vrea să răspundă la comenzi și mai ales nu vrea să pună în aplicare noul program de guvernare, pe care el nu l-a aprobat, zice el, că nu știa cât e de nasol, mai ales partea cu taxele și impozitele, despre care spune că va distruge economia și firmele.

A fost o mare ceartă între ei la telefon luni seara, Dragnea i-a reproșat unele numiri făcute de Tudose în Guvern și faptul că repetă greșelile lui Grindeanu, Tudose i-a replicat lui Dragnea că nu are de gând să fie soldat care executa ordine în orb. Tudose a avut o mică discuție pe tema asta și cu Iohannis înainte de CSAT, după care Iohannis a zis în conferința de presă că a înțeles că premierul nu susține programul de guvernare al PSD.

Surse guvernamentale citate de HotNews.ro declarasera luni ca o decizie finala privind posibila introducere a impozitului pe cifra de afaceri pentru companii va fi luata doar dupa ce premierul Mihai Tudose va avea rezultul simularilor.

Astfel, premierul nu ar fi de acord cu un impozit "clasic" pe cifra de afaceri, ci, eventual, cu un impozit "gradual si doar pe anumite tipuri de activitati", potrivit surselor citate. Orizontul de timp al unei decizii finale nu e clar, dar sursele citate au declarat luni ca premierul vrea sa ia decizia inaintea acestei toamne.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

5 Așa o fi?