Frigul se întoarce. Cum va fi vremea joi, 24 noiembrie, unde sunt așteptate ninsori și cât plouă

Frigul se întoarce. Cum va fi vremea joi, 24 noiembrie, unde sunt așteptate ninsori și cât plouă

Vremea continuă să fie caldă în sud-est, în timp ce în restul țării temperaturile vor scădea. Se vor semnala ploi izolate, iar la munte, la altitudini mari, vor fi lapovițe și ninsori.

Frigul se întoarce FOTO pixabay

Pentru ziua de 1 Decembrie, specialiștii prognozează vreme frumoasă.

Aşa cum arată informaţiile la acest moment, pentru 1 Decembrie avem temperaturi care vor caracteriza o vreme în general mai caldă, cu 13-14 grade în partea de sud-est a ţării, inclusiv 11-12 grade în Capitală. Pentru un debut de lună decembrie înseamnă o vreme uşor mai caldă. Sigur că nu excludem să avem şi precipitaţii la nivel local. Deocamdată, masa de aer rece, cel puţin în jumătatea nordică a ţării rămâne de interes şi la sfârşitul ultimei luni din această toamnă, posibil şi la debutul primei luni din această iarnă", a precizat directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Temperaturile scad în toată țara

Joi, 24 noiembrie, valorile de temperatură vor scădea în toată ţara, astfel că în vest, centru şi nord se vor apropia de normele perioadei, în timp ce în rest încă se vor situa uşor peste mediile multianuale. În regiunile intracarpatice înnorările vor fi mai persistente şi local va ploua slab; în celelalte zone cerul va fi temporar noros, iar ploile izolate. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, în sud-vestul teritoriului şi pe litoral, anunță ANM. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 16 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 2 şi 8 grade Celsius. Dimineaţa, pe arii restrânse în centru, sud şi est se va semnala ceaţă.

În București, deși temperaturile vor scădea, acestea se vor situa în continuare peste cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales noaptea, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 4 și 6 grade Celsius. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani