Fructul care îmbunătățește digestia la mesele grele de Paște. Toată lumea îl iubește

Fructul care îmbunătățește digestia la mesele grele de Paște. Toată lumea îl iubește

Tentația de a gusta din toate mâncărurile tradiționale Paște este mare, dar problemele digestive ne pot strica sărbătoarea. Acest fruct ne ajută și nu trebuie să lipsească de pe masă.

Ananasul conțne enzime care ajută digedtia FOTO Shutterstock

Drob , ciorbă și friptură de miel, ouă, cozonac : toate aceste mâncăruri sunt grele, bogate și pot cauza probleme serioase dacă nu există moderație, mai ales consumate după un post lung.

Astfel, este posibil să apară probleme digestive după mesele bogate de Paște, mai ales dacă alimentele consumate sunt grase sau greu digerabile. Unele dintre simptomele comune includ senzația de arsură în stomac, greață, vărsături, balonare, gaze și diaree.

Aceste simptome pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi și calorii, consumul de alcool sau băuturi carbogazoase, consumul excesiv de dulciuri.

Pentru a preveni problemele digestive după mesele bogate de Paște este important să consumăm toate mâncărurile tradiționale în cantități moderate și să evităm anumite asocieri alimentare (să nu consumăm la o masă și ouă, și drob, și salată de boeuf, și friptură). Un truc este să incluzi la aceste mese un fruct care şi-a demonstrat beneficiile în susţinerea digestiei: ananasul.

Ananas: beneficii pentru digestie

Ananasul poate ajuta la digestie în mai multe moduri, datorită conținutului său de enzime digestive și de fibre alimentare solubile.

Ananasul conține o enzimă care ajută la descompunerea proteinelor din alimente și ajută la îmbunătățirea procesului de digestie a acestora, mai ales în cazul alimentelor bogate în proteină animală, cum ar fi carnea.

În plus, ananasul conține o cantitate semnificativă de fibre alimentare solubile, care mențin sănătatea sistemului digestiv. Fibrele solubile absorb apa și formează o substanță similară unui gel, care poate încetini procesul de golire a stomacului și poate ajuta la menținerea nivelului de glucoză din sânge.

De asemenea, ananasul conține vitamina C și antioxidanți, care pot reduce inflamația în intestine și pot ajuta la protejarea celulelor din tractul digestiv împotriva stresului oxidativ.

Totuși, este important de menționat că și acest fruct trebuie mâncat cu moderație, deoarece consumul excesiv poate cauza iritații ale mucoasei gastrice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...