Frumos! Orban l-a numit consilier pe Sebastian Bodu, ăla de a cumpărat cu 540.000 euro un palat de la Ilie Sârbu!

Frumos! Orban l-a numit consilier pe Sebastian Bodu, ăla de a cumpărat cu 540.000 euro un palat de la Ilie Sârbu!

Frumos! Orban l-a numit consilier pe Sebastian Bodu, ăla de a cumpărat cu 540.000 euro un palat de la Ilie Sârbu, socrul lui Ponta!

Sebastian Bodu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului interimar Ludovic Orban publicată, luni, în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

În textul deciziei se precizează că Bodu va avea atribuţii în domeniul financiar-fiscal.

Sebastian Bodu a fost şef al ANAF în perioada 2005-2007.

În septembrie 2011, în plină criză imobiliară, Sebastian Bodu i-a plătit suma de 540.000 euro lui Ilie Sârbu pentru un palat pe care socrul lui Ponta dăduse, în 2003, 200.000 de euro.

Povestea palatului

Conform declaraţiei sale de avere din 2008, Ilie Sârbu era proprietarul unei vile de lux în Bucureşti dobândită prin cumpărare. Acest adevărat palat, situat în strada Sf. Spiridon nr.10, avea o suprafaţă de 364 mp. Şi, tot conform declaraţiei de avere, Sârbu plătise pentru acest palat puţin peste 200.000 euro. În lei vechi aproape 2,7 miliarde. Lucru care se contrazice flagrant cu suma trecută în contractul de vânzare cumpărare.

Cu o nesimţire, întrebat cum a dobândit acest palat, Ilie Sârbu a spus, în 2005, că el nu ştie prea multe amănunte. Că soţia sa s-a ocupat de acte. El, ca ministru al agriculturii la acel moment, adică în august 2003, nu avea timp, era ocupat.

Pentru că iată de unde provenea de fapt acest palat compus din subsol, parter, etaj şi 160 metri pătraţi de teren liber. Şi cum a ajuns el la vânzare. 

Ca să poată fi cumpărată de Ilie Sârbu, vila de protocol a fost plimbată prin mai multe acte normative, care in final i-au schimbat destinaţia.

De la Regia LOCATO, care o închiria diplomaţilor străini, a fost trecută prin HG la Regia Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS), unde, în baza unei alte HG, a fost transformată în sediu de fundaţie. Şmecheria a făcut posibilă încadrarea vilei în categoria spaţiilor ce puteau fi vândute de RAPPS.

Pe data de 26.08.2003, imobilul din strada Sfântul Spiridon nr.10 este vândut Fundaţiei România, iar a doua zi, aceasta îl revinde ministrului în funcţie Ilie Sârbu.

Conform contractului de vânzare-cumpărare, preţul tranzacţiei a fost 6.132.000.000 de lei, iar vânzătorul (Fundaţia România) a dobândit imobilul "prin cumpărare de la RAPPS, care îl deţinea în baza H.G nr. 533 / 2002, anexa 4, pozitia 313".

Ambele tranzacţii au fost perfectate la acelaşi notar, iar graba cu care Ilie Sârbu a cumpărat reiese şi din conţinutul contractului de vânzare-cumpărare: „Deşi ni s-a atras atenţia asupra prevederilor art.70 alin.1 din Regulamentul de aplicare a Legii Notarilor Publici, noi, cumpărătorii, scutim notarul public de verificarea Registrelor de Publicitate Imobiliară ale Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, pentru a vedea dacă bunul este grevat de sarcini, întelegând să-l dobândim pe riscul nostru"

Manevra cu imobilul vândut la a doua mână i-a dat posibilitatealui tata-socru să devină proprietarul unui imobil exceptat de la vânzare şi să capete în faţa eventualilor foşti proprietari statutul de cumpărător de bună-credinţă.

Palatul a fost vândut de Ilie Sârbu, în septembrie 2011, în plină criză imobiliară, lui Sebastian Bodu, fostul şef al ANAF, cu suma de 540.000 euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”