FSB acuză un cetățean american de spionaj

FSB acuză un cetățean american de spionaj

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat joi deschiderea unui dosar penal împotriva unui cetăţean american suspect de spionaj.

FOTO rferl.org

Potrivit agenției de presă Reuters, preluată de Agerpres, cetățeanul american vizat de anchetă este suspectat de colectarea de „informații secrete biologice”.

Într-un comunicat publicat online, FSB nu precizează numele suspectului și nici dacă acesta a fost sau nu arestat.

În ultimii ani, mai mulţi cetăţeni americani au fost închişi în Rusia din cauza unor acuzaţii penale. În unele cazuri, s-au făcut ulterior schimburi cu deţinuţi ruşi din Statele Unite, reaminteşte Reuters.

În decembrie, baschetbalista americană Brittney Griner a fost eliberată , după ce fusese condamnată la nouă ani de închisoare pentru deţinere de droguri, în schimbul traficantului internaţional de arme Viktor But.

Spionajul este, însă, un domeniu mai sensibil, notează Reuters. Moscova este de multe ori reticentă faţă de eliberarea presupuşilor spioni, refuzând, de exemplu, până acum să accepte un schimb pentru eliberarea fostului infanterist marin american Paul Whelan, arestat de FSB în 2018 sub acuzaţia de spionaj şi condamnat în 2020 la 16 ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?