FSB ar fi primit ordin sa-l lichideze pe Prigojin. Generalul Budanov: „Să vedem dacă și reușesc”

FSB ar fi primit ordin sa-l lichideze pe Prigojin. Generalul Budanov: „Să vedem dacă și reușesc”

Șeful serviciului de informații militare (GUR) al Ucrainei, generalul Kirilo Budanov, a declarat într-un interviu pentru portalul „The war zone” că FSB-ul a primit ordin de a-l asasina pe Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner.

Kirilo Budanov FOTO Profimedia

„Știm că FSB a primit misiunea de a-l asasina. Vor avea succes? Vom vedea cu timpul. În orice caz, o potențială tentativă de asasinat nu va avea loc foarte rapid. Le va lua ceva timp pentru a avea abordările adecvate și pentru a ajunge la stadiul în care sunt gata pentru o operațiune complexă. Dar încă o dată, aș dori să subliniez că este o mare întrebare dacă tentativa de asasinat va avea succes”, a precizat generalul generalul Kirilo Budanov.

Evgheni Prigojin FOTO AFP

Evgheni Prigojin FOTO AFP

Reamintim că Evgheni Prigojin , cunoscut ca șeful grupării Wagner, este în continuare anchetat penal de către Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia. Ancheta vine în ciuda asigurărilor oferite de Kremlin, potrivit cărora, Prigojin nu va fi urmărit penal și că va pleca în exil în Belarus, conform informațiilor furnizate de cotidianul Kommersant, citat de Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?