FSB susține că a dejucat tentative de asasinare a două proeminente jurnaliste ruse. Ambele susțin invazia Rusiei

FSB susține că a dejucat tentative de asasinare a două proeminente jurnaliste ruse. Ambele susțin invazia Rusiei

Serviciile de securitate ruse FSB au anunţat sâmbătă dejucarea unor tentative de asasinare a două proeminente jurnaliste ruse, Margarita Simonian şi Ksenia Sobceak, relatează Reuters, care citează Interfax.

Sediul FSB din Moscova FOTO EPA-EFE

Un număr neprecizat de persoane care ar fi desfăşurat activităţi de recunoaştere în apropiere de locuinţele şi locurile de muncă ale jurnalistelor au fost arestate vineri, a anunțat FSB, potrivit Agerpres, care citează sursele amintite.

Potrivit Reuters, informațiile nu au fost deocamdată comentate de Ucraina, care a negat în trecut implicarea în asasinarea unor personalităţi pro-război în Rusia.

Persoanele arestate au recunoscut că au pregătit atacuri asupra celor două femei din partea Ucrainei şi că li s-a promis o recompensă de 1,5 milioane de ruble (16.620 USD, precizează Reuters) fiecare, potrivit Interfax.

Simonian, şefa postului public RT şi o cunoscută susţinătoare a războiului Rusiei din Ucraina, a postat pe Telegram un mesaj privind presupusul complot în care îndeamnă serviciile de securitate.

„Continuaţi să lucraţi, fraţilor!", a scris Margarita Simonian .

Cealaltă presupusă țină ar fi Ksenia Sobceak, o cunoscută prezentatoare de televiziune care a candidat de asemenea la preşedinţie în 2018.

Susţinători ai războiul din Ucraina uciși în trecut

Doi cunoscuți susţinători ai războiul din Ucraina, jurnalista Daria Dughina şi bloggerul militar Vladlen Tatarski, au fost ucişi anul trecut în atacuri cu bombă în Rusia, asasinate pentru care Rusia a acuzat Ucraina, în timp ce Kievul a dezminţit acest lucru şi a prezentat asasinatele ca dovadă a conflictelor din interiorul Rusiei.

Anul acesta, în luna mai, un proeminent scriitor naţionalist rus, Zahar Prilepin, a fost rănit într-un atentat cu bombă în care a fost ucis şoferul său. Anchetatorii au afirmat că un suspect reţinut a recunoscut că a acţionat din partea Ucrainei, potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat