FSB susține că a destructurat o rețea de „agenți” ucraineni în regiunea Zaporojie

FSB susține că a destructurat o rețea de „agenți” ucraineni în regiunea Zaporojie

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, principalul succesor al KGB) a susținut vineri că a destructurat o reţea de „agenţi” ucraineni care operau în regiunea ocupată Zaporojie, în sudul Ucrainei, ucigându-l pe unul dintre ei.

FOTO Arhivă

FSB a revendicat într-un comunicat că „a pus capăt activităţilor a trei mari grupuri de agenţi” care erau „coordonaţi” de spionajul militar ucrainean pentru „a aduna informaţii şi a exercita o influenţă psihologică asupra locuitorilor din regiune”.

Ei sunt acuzaţi că i-au încurajat pe rezidenţii locali, prin intermediul unei media şi unui canal pe Telegram, „să adune şi să le transmită informaţii asupra amplasamentelor şi mişcărilor de personal militar rus, de material militar şi alte informaţii”.

„Cetăţeni ucraineni şi ruşi implicaţi în aceste activităţi ilegale au fost arestaţi de agenţi de securitate”, a continuat FSB, care a precizat că unul dintre suspecţi „a opus rezistenţă armată şi a fost ucis de tiruri de ripostă”.

Reţele de informatori, de agenţi şi membri ai rezistenţei au fost înfiinţate în sudul Ucrainei, pentru a slăbi ocupaţia rusă, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat