FSB susține că a identificat un presupus complice la asasinarea Dariei Dughina

FSB susține că a identificat un presupus complice la asasinarea Dariei Dughina

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a comunicat, luni, că la atentatul cu bombă în urma căruia fiica ideologului rus Aleksandr Dughin a murit a luat parte un al doilea cetățean ucrainean pe numele său Bogdan Țiganenko, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Bogdan Țiganenko, presupusul complice implicat în uciderea Dariei Dugina FOTO FSB

Conform FSB (fostul KGB), care înainte o numise pe ucraineanca Natalia Vovk ca autoare a crimei săvârșite, presupusul complice al acesteia a intrat în Rusia la 30 iulie și a părăsit țara cu o zi înainte de atentat, care a fost săvârșit la 20 august. Cetățeanul ucrainean identificat drept Bogdan Ţiganenko „i-a pus la dispoziţie lui Vovk plăcuţe de înmatriculare false şi documente pe numele Iulia Zaiko, o cetăţeancă din Kazahstan, şi împreună cu Vovk a fabricat dispozitivul exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei”, conform comunicatului FSB, transmis de agențiile de presă ruse.

Mai mult decât atât, serviciile de securitate au difuzat timp de 11 minute imagini video de la presupusa intrare a lui Țiganenko în Rusia, precum și la volanul mașinii pe care a condus-o Natalia Vovk la Moscova și în care aceasta, alături de fiica sa, a părăsit Rusia a doua zi după ce a avut loc atentatul.

Agenția dpa notează că bărbatul s-a născut în anul 1978 și ar fi părăsit Rusia îndreptându-se spre Estonia. Conform FSB, Vovk a sosit în Rusia pe 23 iulie alături de fiica sa, în vârstă de 12 ani, şi a închiriat un apartament în aceeaşi clădire în care locuia şi Daria Dughina.

Un consilier al președintelui Volodimir Zelenski a negat că Ucraina ar fi fost implicată în uciderea fiicei scriitorului ultranaționalist Aleksandr Dughin.

Daria Dughina a murit, sâmbătă noapte, 20 august, în urma unui atentat cu bomba.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...