FSB vrea despăgubiri de la armata rusă pentru o dronă doborâtă din greșeală în regiunea Belgorod

FSB vrea despăgubiri de la armata rusă pentru o dronă doborâtă din greșeală în regiunea Belgorod

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) cere despăgubiri de la armata rusă pentru o dronă doborâtă din greșeală acum o săptămână în regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina.

Dronă aparținând FSB doborâtă de armata rusă în Belgorod FOTO Telegram

Armata rusă a crezut că eliminat, în data de 30 martie, o dronă trimisă de armata ucraineană peste regiunea Belgorod în scopuri de spionaj, dar s-a dovedit între timp că aparatul de zbor fără pilot în cauză aparținea FSB.

„O patrulă a observat un obiect neidentificat pe cer, iar comandantul a decis să-l doboare, ceea ce s-a întâmplat cu succes. Însă, câteva minute mai târziu, reprezentanți ai adevăratului proprietar al dronei, filiala FSB din Belgorod, s-au prezentat la fața locului. Aceștia au declarat că drona doborâtă era dintr-o gamă de vârf și scumpă”, informează o sursă locală, potrivit The New Voice of Ukraine.

Prin urmare, FSB a cerut armatei ruse să o despăgubească cu 3 milioane de ruble rusești (puțin peste 33.800 de euro). Însă suma despăgubirii solicitate de FSB este mai mare decât a dronei doborâte, remarcă sursa citată. Ori drona din „gama de vârf” distrusă de armata rusă este de fapt o dronă comercială chineză, de tip Raefly VT260, care costă între 800.000 și 2 milioane ruble rusești (între 9.000 și 22.530 de euro).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”