Funcționarii publici au primit asigurări că se va modifica Ordonanța privind salarizarea

Funcționarii publici au primit asigurări că se va modifica Ordonanța privind salarizarea

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) a primit asigurări de la Comisia pentru muncă din Camera Deputaților că se va modifica Ordonanța 57 privind salarizarea pe 2016, a declarat, miercuri, președinte SNFP, Sebastian Oprescu, la Palatul Parlamentului.

"Am hotărât împreună să se modifice Ordonanța 57 care prevede salarizarea pe anul 2016 în sensul că odată cu legiferarea să se introducă un amendament, un articol, care să elimine discriminările existente pe funcții publice similare. Mai precis spus, egalizarea salariilor pe funcții publice similare astfel încât să nu mai existe discriminări în interiorul ordonatorului principal de credite, în interiorul instituției. Dacă ai o anumită funcție, oricum te-ai numi, ești plătit la fel și în funcție de domeniul de activitate. Aici nu este vorba despre o creștere salarială. Dacă pentru unii este o creștere salarială, este datorată ca urmare a corectării sistemului de salarizare și nu a unui sistem de salarizare care să aducă o creștere pentru toți funcționarii publici", a spus Oprescu.

El a precizat că decizia va fi pusă în aplicare odată cu apariția legii și se va aplica până la data la care va apărea noua lege de salarizare "care va prelua salariile în plată și bineînțeles vom vedea politica guvernamentală privind salarizarea".

"Corecția în interiorul instituțiilor publice trebuie să o facă Parlamentul, iar legea salarizării pe următoarea perioadă trebuie să o facă Guvernul. 67% din administrația publică locală este plătită cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, de complexitatea activității", a mai arătat președintele SNFP.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”