Furie printre catolicii din Italia. O scenă de Crăciun în care Iisus este vegheat de două mame aprinde spiritele. „Blasfemie!” VIDEO

Furie printre catolicii din Italia. O scenă de Crăciun în care Iisus este vegheat de două mame aprinde spiritele. „Blasfemie!” VIDEO

O scenă de Crăciun, în care figurinele tradiționale ale Fecioarei Maria și Iosif au fost înlocuite cu două mame ale Pruncului Iisus, a stârnit furia catolicilor conservatori și politicienilor din Italia.

Reprezentările scenei nașterii lui Iisus sunt populare în țara predominant catolică, dar în ultimii ani acestea au fost tot mai mult implicate în adevărate culturale, pe măsură ce societatea devine mai seculară și multiculturală, scrie Reuters .

Preotul de la Biserica Sfinții Petru și Pavel, din Capocastello di Mercogliano, un mic sat în provincia Avellino, la aproximativ o oră de condus est de Napoli, a apărat alegerea de a înfățișa altfel nașterea lui Iisus.

"Am vrut să arătăm cu această scenă că familiile nu mai sunt doar cele tradiționale", a declarat părintele Vitaliano Della Sala pentru Reuters.

"În parohiile noastre vedem tot mai mulți copii din noile tipuri de familii care există și fac parte din societatea noastră, copii ai oamenilor separați și divorțați, cupluri gay, oameni singuri, mame tinere", a mai declarat el.

Părintele Della Sala, cunoscut în Italia pentru simpatiile sale față de cauzele LGBT și de stânga, susține că atitudinea sa este în concordanță cu cea a Papei Francisc, care săptămâna aceasta, printr-o decizie istorică, a permis preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex.

Senatorul Maurizio Gasparri, membru al partidului co-guvernamental Forza Italia, a declarat că reprezentările LGBT "ofensează pe toți cei care au avut întotdeauna respect și evlavie pentru Sfânta Familie".

Grupul Pro-Vita & Famiglia (Pro-Viață și Familie) a numit-o "periculoasă, precum și rușinoasă și o blasfemie". Pro-Vita a lansat o petiție online prin care cere episcopului din Avellino să intervină, susținând că scena nașterii contravine învățăturilor Bisericii cu privire la familia tradițională și legitimează parentingul și gestația surogat.

Petiția a strâns până acum peste 21.000 de semnături.

Mamele surogat sunt ilegale în Italia, iar parlamentul discută o lege sprijinită de guvern care ar criminaliza și cuplurile care recurg la această practică în străinătate.

Săptămâna aceasta, un senator din partidul Fratelli d'Italia al prim-ministrului Giorgia Meloni a propus o altă lege care ar împiedica directorii școlari să oprească activitățile cu tematică catolică, cum ar fi piesele de Crăciun sau realizarea reprezentărilor Nașterii Mântuitorului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”