Furnizarea de arme Rusiei de către China ar fi o „linie roșie” pentru UE, atenționează Borrell

Furnizarea de arme Rusiei de către China ar fi o „linie roșie” pentru UE, atenționează Borrell

Livrarea de arme de către China Rusiei pentru a-i sprijini ofensiva în Ucraina ar fi o „linie roşie” pentru Uniunea Europeană, a avertizat luni, la Bruxelles, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, transmite AFP.

Borrell susține că UE trebuie să se asigure că Ucraina are suficientă muniție. FOTO EPA EFE (Arhivă)

Borrel a explicat că i-a indicat şefului diplomaţiei chineze, Wang Yi, că „aceasta ar fi o linie roşie”. „El mi-a spus că nu o vor face, că nu au intenţia să o facă, dar vom rămâne vigilenţi”, a spus Borrell la sosirea la o reuniune a miniştrilor de externe ai statelor UE , scrie Agerpres.

Pe de altă parte, Borrell a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să se asigure că Ucraina are suficientă muniţie pentru a continua să lupte împotriva invaziei ruse.

Este cea mai urgentă problemă. Dacă nu o rezolvăm, rezultatul războiului este în pericol”, a spus el.

Artileria rusă trage în jur de 50.000 de muniţii pe zi şi Ucraina are nevoie să fie la acelaşi nivel de capacitate. Au tunuri, dar le lipseşte muniţia”, a explicat Borrell, citat de Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...