Furt ca-n filme la Carrefour ERA Park din Iași

Furt ca-n filme la Carrefour ERA Park din Iași

Atacul a avut loc duminică noapte, spre luni, în jurul orelor 3, după ultimele indicii. Hoţii au spart acoperişul din tablă de pe complex fix deasupra unui magazin tip “exchange”. Apoi au coborât, cu o scară sau cu ajutorul unor frânghii, şi au luat un seif cu totul. În acesta se aflau aproximativ 30.000 de euro. După care hoţii au urcat înapoi pe acoperiş şi au dispărut, la propriu, nemaifiind urme, scrie Ziarul de Iași .

Anchetatorii sunt năuciţi efectiv, deoarece hoţii nu au lăsat foarte multe urme nici la locul faptei. Poliţiştii şi procurorii caută de câteva zile amprente, urme sau orice mic semn inclusiv pe şesul din apropiere, care duce spre Uricani şi Miroslava, cât şi pe drumurile lăturalnice. De asemenea, Poliţiştii analizează zi şi noapte înregistrări de pe camerele de supraveghere din zonă, pentru a da de urma hoţilor.

Autorităţile mai suspectează că hoţii au acţionat “la pont”, ştiindu-se bine faptul că în acest tip de afacere, schimb valutar, nu se lasă bani pe timpul nopţii în seif. Reprezentanţii instituţiei Poliţiei au precizat faptul că sunt făcute cercetări amănunţite. “La data de 7 august, în jurul orei 4.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un spaţiu comercial, din municipiul Iaşi, de unde ar fi sustras bani. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Spargerea de răsunet din 2015, una similară

Carrefour Era este spart a doua oară în acest mod ingenios, de către hoţi. Prima oară când agenţii de pază care supraveghează complexul au fost prinşi pe picior greşit a fost în anul 2015. Magazinul Altex din Complexul ERA Shopping Park Iaşi a fost jefuit într-o noapte din luna decembrie. Atunci, hoţii au furat din magazinul de electrocasnice laptopuri şi smartphone-uri în valoare de aproximativ 500.000 de lei, fiind sustrase din magazin în jur de 80 de laptopuri şi 60 de smartphone-uri, majoritatea telefoanelor fiind de la Samsung. Despre cazul actual, vom reveni cu amănunte.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?