Furtuna a lovit SUA înainte de Crăciun. Mii de zboruri anulate, temperaturi negative record VIDEO

Furtuna a lovit SUA înainte de Crăciun. Mii de zboruri anulate, temperaturi negative record VIDEO

Aproximativ 200 de milioane de americani resimt frigul unei furtuni de iarnă masive, care a fost asociată cu cel puțin 12 decese până la finalul săptămânii. Mii de zboruri au fost anulate.

Peste 1,5 milioane de persoane au rămas fără curent electric și mii de zboruri au fost anulate vineri. Vasta furtună se întinde pe o distanță de peste 3.200 km, din Texas până în Quebec.

Numărul curselor aeriene anulate vineri din cauza puternicei furtuni care loveşte Statele Unite ale Americii a depăşit 5.700, paralizând activitatea pe aeroporturi şi afectând zeci de mii de pasageri care încearcă să ajungă acasă de Crăciun, transmite Reuters. Joi au fost înregistrate aproape 2.700 de zboruri anulate, iar alte 1.000 de curse au fost anulate pentru ziua de sâmbătă, conform site-ului specializat în monitorizarea zborurilor FlightAware.

Furtună în SUA. FOTO Twitter

Un ciclon-bombă, fenomen numit în acest fel atunci când presiunea atmosferică se prăbușește, a adus condiții de viscol în zona Marilor Lacuri de la granița dintre SUA și Canada.

Canada, Ontario și Quebec au fost cele mai afectate de explozia arctică, sute de mii de persoane fiind private de energie electrică.

O mare parte din restul țării, din British Columbia până în Newfoundland, se află sub avertizări de frig extrem și de furtună de iarnă.

Serviciul Național de Meteorologie al SUA (NWS) a declarat că harta de vineri „descrie una dintre cele mai mari extinderi de avertismente și recomandări de vreme de iarnă din toate timpurile".

Deplasarea pe autostrăzile din regiunile de centru şi de vest ale SUA se desfăşoară în condiţii de iarnă grea, fiind afectată atât de căderile de zăpadă cât şi de frecventele accidente. Autorităţile din Indiana, Michigan, New York şi Ohio le-au solicitat şoferilor să evite călătoriile neesenţiale, scrie Agerpres.

10.400 de curse aeriene au suferit vineri întârzieri, printre care peste 40% dintre cursele operate de companiile American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines şi Southwest Airlines. În cursul zilei de joi au fost înregistrate 11.300 de întârzieri ale unor curse aeriene.

În mai multe regiuni din SUA au fost înregistrate temperaturi negative record, care au ajuns până la minus 40 de grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!