Furtuna din SUA. Meteorologii spun că ar putea fi doborât recordul de temperatură negativă pentru acest Crăciun FOTO

Furtuna din SUA. Meteorologii spun că ar putea fi doborât recordul de temperatură negativă pentru acest Crăciun FOTO

Furtuna hibernală care a lovit în această săptămână o mare parte a teritoriului Statelor Unite va aduce, conform previziunilor meteorologilor, cel mai rece Crăciun înregistrat vreodată din Pennsylvania şi până în Florida.

Conform prognozelor, temperaturile din Ajun vor coborî până la -13 grade Celsius la Pittsburgh, cel mai mare oraş din vestul Pennsylvaniei, urmând să fie depăşit recordul de temperaturi negative de -10,5 grade Celsius înregistrat în 1983, conform Serviciului Meteorologic Naţional (National Weather Service - NWS), scrie Agerpres.

Capitalele statelor Florida şi Georgia - Tallahassee şi respectiv Atlanta - se aşteaptă să înregistreze cele mai scăzute temperaturi din Ajunul de Crăciun din istoria măsurătorilor meteorologice, în timp ce la Washington se va înregistra cea mai rece zi de 24 decembrie din 1906.

Vremea arctică, combinată cu "bomba ciclonică" ce aduce ninsori abundente şi viscol puternic dinspre regiunea Marilor Lacuri spre zona cursului superior al fluviului Mississippi şi Ohio, a provocat haos, afectând distribuţia de curent electric precum şi traficul auto şi aerian.

Peste 1,5 milioane de persoane au rămas fără curent electric și mii de zboruri au fost anulate vineri. Vasta furtună se întinde pe o distanță de peste 3.200 km, din Texas până în Quebec.

Numărul curselor aeriene anulate vineri din cauza puternicei furtuni care loveşte Statele Unite ale Americii a depăşit 5.700, paralizând activitatea pe aeroporturi şi afectând zeci de mii de pasageri care încearcă să ajungă acasă de Crăciun, transmite Reuters. Joi au fost înregistrate aproape 2.700 de zboruri anulate, iar alte 1.000 de curse au fost anulate pentru ziua de sâmbătă, conform site-ului specializat în monitorizarea zborurilor FlightAware.

Canada, Ontario și Quebec au fost cele mai afectate de explozia arctică, sute de mii de persoane fiind private de energie electrică.

O mare parte din restul țării, din British Columbia până în Newfoundland, se află sub avertizări de frig extrem și de furtună de iarnă.

Serviciul Național de Meteorologie al SUA (NWS) a declarat că harta de vineri „descrie una dintre cele mai mari extinderi de avertismente și recomandări de vreme de iarnă din toate timpurile".

Deplasarea pe autostrăzile din regiunile de centru şi de vest ale SUA se desfăşoară în condiţii de iarnă grea, fiind afectată atât de căderile de zăpadă cât şi de frecventele accidente. Autorităţile din Indiana, Michigan, New York şi Ohio le-au solicitat şoferilor să evite călătoriile neesenţiale, scrie Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”