Furtuna Genesis loveşte Grecia: inundaţii şi furtuni puternice. 27.000 de fulgere au fost înregistrate vineri VIDEO

Furtuna Genesis loveşte Grecia: inundaţii şi furtuni puternice. 27.000 de fulgere au fost înregistrate vineri VIDEO

Inundaţii au avut loc în mai multe părţi ale Greciei, iar pompierii au primit peste 226 de apeluri pentru evacuarea apelor, îndepărtarea copacilor căzuţi şi a altor obiecte mari măturate de vântul puternic şi pentru a transfera în locuri sigure persoanele surprinse de vijelie şi inundaţii.

VIDEO Inundaţie în Organi, Kavala, N-E Greciei

Video: Fulgerul a lovit o biserică din Sperchiada din Fthiotida, în centrul Greciei, şi a distrus una dintre cruci

Harta de mai jos a serviciului meteo al NOA arată densitatea fulgerelor, majoritatea au căzut în părţile de vest ale Traciei, în Halkidiki, Sporade, părţile de sud-est ale Tesaliei, nordul Eviei, vestul Stereei şi Peloponez şi în insulele Ionice.

Harta 1. Densitatea fulgerelor conform sistemului „ZEUS”, până vineri seara la ora 19:00.

Precipitaţiile au fost abundente şi Epirul a înregistrat cele mai mari cantităţi de ploaie, cu 100 mm.

Κακοκαιρία Genesis: Βίντεο τρόμου από τη Λάρισα - Θύελλα «εξαφάνισε» την πόλη

Prognoza meteo pentru sâmbăta, 11 iunie 2020

Sâmbătă erau aşteptate ploi şi furtuni din cauza furtunii Genesis. Potrivit prognozei Observatorului Naţional din Atena/meteo.gr, precipitaţiile locale şi furtunile manifestate de dimineaţă în nordul Greciei se vor intensifica treptat şi vor afecta întreaga ţară.

Fenomenele sunt de aşteptat să fie mai puternice în părţile de nord ale Greciei continentale, unde există posibilitatea de grindină, iar de la prânz în Pindos şi în estul teriotriului. Slăbirea şi reducerea acestora este aşteptată începând cu orele serii de sâmbătă, dar meteorologii subliniază că ploile locale şi furtuni sporadice vor continua să apară până în orele dimineţii de duminică, în principal în insulele din nordul şi estul Egeei, Sporadele, zonele de coastă, zonele Tesaliei şi Eviei.

Serviciul Naţional de Meteorologie al Greciei a emis joi o avertizare meteo valabilă până pe 12 iunie, iar Protecţia Civilă a îndemnat cetăţenii să evite călătoriile inutile şi acţiunile îndrăzneţe care le-ar pune viaţa în pericol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…