Furtuna Gerrit face ravagii in Manchester. Curse de avion, tren și feribot anulate. O posibilă tornadă a avariat o sută de proprietăți VIDEO

Furtuna Gerrit face ravagii in Manchester. Curse de avion, tren și feribot anulate. O posibilă tornadă a avariat o sută de proprietăți VIDEO

O posibilă tornadă a spart ferestre și a luat acoperișuri în cursul nopții de miercuri spre joi, în orașul Manchester din Regatul Unit. Regiunea este afectată de furtuna Gerrit.

Furtuna Gerrit, o furtună rară supercelulară, s-a abătut peste regiunea metropolitană a oraşului britanic Manchester, relatează The Independent, citat de Agerpres.

În districtul Tameside, aproximativ o sută de proprietăți au fost avariate în timpul furtunii Gerrit. Biroul britanic de meteorologie Met Office a anunţat că a fost probabil o tornadă.

Pagube provocate de furtuna Gerrit in Manchester - Foto Facebook

Fenomenele meteorologice extreme au provocat haos și în transporturi. Joi, pentru a doua zi la rând, unele curse de feribot, tren şi avion au fost anulate.

Autoritățile încearcă să îndepărtărteze efectele inundaţiilor şi a daunelor care au condus miercuri la blocarea trenurilor în mare parte din Scoţia şi în unele zone din Anglia.

British Airways a anulat deja, joi, peste 20 de zboruri către şi dinspre Aeroportul Heathrow din cauza furtunii Gerrit, în timp ce operatorii de curse de feribot către Hebride, Franţa şi Insula Wight au avertizat cu privire la întârzieri şi anulări.

Vântul a suflat cu putere , iar avioanele au aterizat cu greu în Marea Britanie.

Compania Scotrail a anunţat că circulaţia pe multe linii feroviare importante a rămas suspendată în Scoţia, inclusiv între Aberdeen şi Edinburgh, între Glasgow şi Oban şi între Edinburgh şi Dundee, după ce au fost evaluate pagubele joi dimineață.

Un martor, care locuiește pe Hough Hill Road, una din cele mai afectate străzi, a declarat pentru YappApp că totul s-a întâmplat foarte rapid și că au fost speriați pentru propriile vieți.

Totul s-a întâmplat atât de repede. Am auzit o bubuitură uriașă, copacii au zburat, acoperișurile au fost spulberate, țiglele au căzut, parcă era ceva desprins dintr-un film. Un copac uriaș a trecut la limită pe lângă casa mea. Sunt atât de norocos că pagubele nu au fost mai mari", a relatat martorul.

Două case de pe această stradă au rămas complet fără acoperiș.

Un alt localnic a spus că „mulți nu au asigurare pentru casă, oamenii nu au nicio idee despre ce vor face...", potrivit sursei citate anterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?