Furtună la TAROM/Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile politice. Replica noului șef al companiei, pilot și el

Furtună la TAROM/Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile politice. Replica noului șef al companiei, pilot și el

Este o adevărată furtună la TAROM. Nici piloții companiei nu pot sta deoparte de scandalul stârnit odată cu înlăturarea Mădălinei Mezei de la șefia companiei. Pilotul Emil Dobrovolschi, soțul purtătoarei de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a scris un comentariu dur pe Facebook în care acuză numirile politice la șefia TAROM și îi ia apărarea fostei șefe a companiei aeriene. Replica vine de la actualul director general al companiei, Valentin Gvinda: “încetați, vă rog, cu văicărelile și mizerile pe Facebook”, relatează  G4Media.ro .

“Noi, piloții, nu facem politică. Pilotăm avioane și ducem pasageri la destinație, în siguranță. Am tăcut și ne-am înghițit amarul cand ne-au pus șefi tot felul de mercenari si oameni fără nicio experiență, când analfabeți, care scriu ,,mi-au” într-un cuvânt, au ajuns mari șefi în minister și ,,aveau grijă de aviație”. Am tăcut văzând compania Tarom ajungând sa fie alungată din birourile din Otopeni încât am ajuns să stăm pe canapele pe holuri în timp ce în birourile noastre stau companii concurente. Acum politrucii ne schimbă din răzbunare al patrulea manager general, unul crescut în Tarom și care are cu adevărat planuri de viitor si noi tăcem???”, a scris pilotul Emil Dobrovolschi.

Emil Dobrovolschi a pilotat multe dintre zborurile aeronavelor în care s-au aflat fostul președinte Băsescu și președintele Iohannis și a ocupat de-a lungul timpului inclusiv funcția de director de zbor al TAROM.

Postarea scrisă de acesta a primis un răspuns dur de la noul director general al companiei aeriene de stat, pilotul Valentin Gvinda, cu experiență la manșă de 38 de ani. Reacția acestuia a venit tot pe Facebook.

“Eu sunt Pilot si nu sunt mercenar…am început acestă profesie în 1981. (…) Nu sunt inregimentat politic si nici nu am fost vreodată. (…) Eu nu am venit în Tarom nici ieri și nici acum o lună, activitatea mea de pilot este publică, și, firesc, sunt mândru de ea după 38 de ani de zbor, începută în aviația utilitară, AACR și aici la Tarom, unde voi cei de azi atât de obedienți și malițiosi, vă arătați nemulțumirea unei schimbării pe Facebook…Si tot pentru voi, cei răzvrătiți și nemultumiți vă sugerez să veniți să discutăm direct chestiunile care vă frământă și care va neliniștesc…încetați vă rog cu văicărelile și mizerile pe Facebook, arătați-vă demnintatea de piloți dacă vorbiți despre această profesie sau dacă cu adevărat vă pasă de Tarom”, spune Gvinda într-o postare pe Facebook.

Noul șef al TAROM spune că nu este parte a vreunui grup de interese și că și-a propus să scotă compania din situația dificilă în care se află.

„Și vă mai spun ceva….calitatea umană în această breaslă nu se cuantifica în MTOW-ul avionului (Maximum Takeoff Weight – greutate maximă la decolare, n.r) pe care-l zbori…și nici câte BMW-uri sau bilete de avion ai vândut la viața ta….aviz amatorilor de funcții înalte și care și azi plâng pe la ușile demnitarilor să le primească…”, încheie Gvinda postarea.

Context

Compania aeriană de stat se află în mijlocul unui adevărat scandal declanșat de înlocuirea din funcție a Mădălinei Mezei la o săptămână după ce i se prelungise mandatul și de acuzațiile făcute de aceasta la adresa ministrului Transporturilor.

Mădălina Mezei susține că revocarea sa de la șefia transportatorului aerian de stat a venit ca urmare a refuzului său de a ține la sol avioanele care îi aduceau în Capitală pe parlamentari în ziua moțiunii de cenzură în urma căreia a fost demis guvernul Dăncilă. Răzvan Cuc a respins ferm aceste acuzații.


Emil Dobrovolschi și Valentin Gvinda


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”