Furtuni violente în Europa. O persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite în Franta, grindină de jumătate de metru în Germania, inundaţii în Belgia

Furtuni violente în Europa. O persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite în Franta, grindină de jumătate de metru în Germania, inundaţii în Belgia

O femeie măturată de inundaţii a fost găsită moartă sub o maşină în oraşul istoric Rouen din Normandia, potrivit Darmanin. Circumstanţele morţii au fost neclare, potrivit Euronews.

Fulgerele au lovit Turnul Eiffel, fără a provoca pagube, şi au incendiat acoperişurile la est de Paris, potrivit autorităţilor locale.

Locuitorii din sud-vestul Franţei au postat online fotografii cu grindină de mărimea mingii de tenis, iar şoferii din regiunea Parisului au distribuit imagini cu autostrăzi inundate şi cu cer întunecat de nori de tunet.

În Ille-et-Vilaine, vineri seara, pompierii au primit aproape o mie de apeluri în două ore.

„Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, 65 de departamente continentale au fost simultan un aviz portocaliu cu un episod extrem de puternic de furtuni”, a declarat reporterilor ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin.

„Furtunile au împiedicat mulţi oameni să folosească electricitatea. 15.000 sunt încă fără curent. Au fost 3.500 de intervenţii a 2.400 de pompieri, cărora le mulţumesc pentru promtitudine”, a spus Darmanin.

Mii de gospodării au rămas fără electricitate duminică, după ce furtunile au lovit sâmbătă în toată Franţa, potrivit companiei Enedis.

Zborurile de pe Aeroportul Orly din Paris au fost suspendate temporar sâmbătă, iar la Aeroportul Charles de Gaulle au existat întârzieri.

În câteva localităţi din sudul Germaniei, furtunile cu grindină au făcut ca în doar câteva minute străzile şi curţile oamenilor să se umple cu gheaţă.

În unele locuri, grindina s-a aşezat într-un strat ce depăşea chiar şi jumătate de metru, iar şoselele au putut fi eliberate doar cu ajutorul utilajelor de iarnă.

Iar în centrul Belgiei, ploaia torenţială a transformat străzile în râuri. Mai multe familii au fost evacuate, după ce apa le-a inundat locuinţele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro