Gabriel Biriș, mesaj DRAMATIC pe Facebook: Mi se suie sângele la cap!

Gabriel Biriș, mesaj DRAMATIC pe Facebook: Mi se suie sângele la cap!

"Niciodată de când am deschis ochii pe această lume, nu am avut atâția prieteni antreprenori de succes care să-mi spună că s-au săturat și că-și vând business-ul. Niciodată! Și asta e rezultatul baricadei. De ce trebuie să gândim că suntem la război?" Va spun sincer ca in momentul acela mi se suie sangele la cap", scrie pe Facebook Gabriel Biriș, secretar de stat la Finanțe.

"Baricadă înseamnă război! Noi, în țara asta, n-avem niciun război. Și nici nu e un război între autorități și contribuabili. În momentul în care vorbim despre baricadă, ne gândim că suntem la război. Ori, atât timp cât noi nu schimbăm această percepție, această abordare... Trebuie să înțelegem că NOI SUNTEM ÎMPREUNĂ! Și împreună trebuie să lucrăm pentru bunul mers al cetății. Că dacă nu facem așa ajungem la excese și totul felul de nemulțumiri. Și la situații care, din păcate, se întâmplă "as we speak".
Si asta e rezultatul baricadei. De ce trebuie sa gandim ca suntem la razboi? Eu cred ca este responsabilitatea noastra sa gasim o cale de mijloc!, mai crede Biris.

Inainte de a fi numit secretar de stat la Finante, Gabriel Biris conducea firma Biris Goran, postura din care a acuzat de multe ori autoritatile fiscale de ineficienta si mai ales de lipsa de transparenta in relatia cu contribuabilii.

Numirea sa ca secretar de stat la mijlocul lunii decembrie a fost perceputa ca o mare speranta ca "prafuitul" minister al Finantelor va fi re-dinamizat si ca va capata un suflu nou. Din pacate, acest lucru se lasa inca asteptat, birocratia, rezistenta la schimbare si proceduri lipsite de suplete facand foarte dificila reformarea MFP.

Inca de pe vremea in care Biris activa in consultanta, in iesirile acestuia publice pleda pentru reformarea ANAF, oficialii Fiscului cerandu-i nu de putine ori sa inceteze cu "actiunile sale de imagine" si sa si le pastreze in limitele decentei.

Chiar si dupa ce a fost numit secretar de stat, Biris a continuat un razboi de gherila cu conducerea ANAF-ului acelor timpuri, provocand o iesire neobisnuit de dura a fostului sef ANAF, Gelu Diaconu, la adresa lui Biris. Intre timp, Diaconu a plecat de la ANAF, fiind demis de premierul Ciolos.

Ramane de vazut daca, asa cum se asteapta reprezentantii mediului de afaceri, antreprenorul Biris va reusi sa-l reformeze pe secretarul de stat Biris sau vom ramane la doar stadiul de explicatii si proiecte.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”