Gabriel Diaconu: Decesul Dariei Dughina are foarte puțin de-a face cu Ucraina. Se leagă de abisul de răzbunare

Gabriel Diaconu: Decesul Dariei Dughina are foarte puțin de-a face cu Ucraina. Se leagă de abisul de răzbunare

Psihiatrul Gabriel Diaconu vorbește despre moartea fiicei ideologului rus Aleksnder Dughin fiind de părere că gelozia face victime în cercul restrâns al lui Putin.

Gabriel Diaconu spune că Aleksnder Dughin și-a ucis fiica prin doctrina sa / FOTO Arhivă

„Majoritatea observă că Daria nu era doar fiica celui numit ”noul Rasputin” la curtea Țarului Putin. Deși tânără, avea propriile ambiții politice, și un mic palmares. A fost implicată în campania de dezinformare dusă de Rusia în Statele Unite, la alegerile prezidențiale din 2016. După ce a început ”operațiunea militară specială” în februarie 2022, Daria s-a dus pe front și și-a făcut poze la combinatul Azovstal, în Mariupol, prin care celebra victoria armatei ruse asupra batalionului Azov.

”Acesta nu este război. Acesta este exorcism geopolitic.” Expresia îi aparține tatălui Dariei, care a descris războiul lui Putin pentru realizarea Novorossiei drept sfânt, unica soluție pentru ”renașterea” spiritului rusesc, Ruskii Mir. Drept urmare ucrainenii nu sunt (și ei) oameni, sunt demoni, în hagiografia dughinistă, care au ocupat și posedează un popor altfel bun, și frate rușilor”, scrie Diaconu.

Specialistul este de părere că gelozia face victime în cercul restrâns al lui Putin. Potrivit expertului, mâna criminală aparține ori serviciilor secrete, ori unuia dintre apropiații președintelui rus.

Diaconu arată că moartea Dariei este una violentă și că se aseamănă cu răfuielile obișnuite dintre „clanurile mafiote care gravitează împrejurul Curții lui Putin”. De asemenea, el subliniază că decesul fetei are foarte puțin de-a face cu Ucraina, ci se leagă de „abisul de răzbunare în care, treptat, se scufundă Putin însuși.”.

Psihiatrul precizează că președintele rus și-a „dominat suita de-a lungul anilor a fost prin sânge” și a eliminat sau marginalizat oamenii care i-au fost utili în diverse poziții.

„În ultimele șase luni, de când Putin și-a pus în practică planul megalomaniac de anexare a întregii Ucrainei, începând cu regiunile separatiste Lugansk și Donețk, zeci de mii de foști apropiați au părăsit corabia. Dintre ei, cea mai notabilă figură a sistemului a părăsit Kremlinul, alegând calea exilului, a fost Anatoli Chubais.” a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Ce s-a întâmplat cu Chubais

Diaconu scrie că Chubais „este omul care, în timpul administrației Elțîn, a administrat privatizarea Rusiei după căderea URSS.” și că s-a opus numirii lui Putin ca prim-ministru.

Chubais a fost exilat în Sardinia, iar în urmă cu o lună acesta a avut anumite probleme de sănătate. Chubais a petrecut mai multe săptămâni în spital, inițial la Oblia, Italia, după care a fost transportat de urgență la Frankfurt sub suspiciunea că ar fi fost otrăvit cu novichok.

„Incidentul s-a întâmplat cam în aceeași perioadă în care Dimitri Rogozin, legendarul șef al Roscomos, a fost tras pe linie moartă și – unele surse spun – i s-a pregătit ”gubernia” regiunilor ”cucerite” de Putin în Ucraina.”, a mai spus Diaconu.

În plus, el susține că aceste elemente arată „destructurarea verticalei puterii de la Kremlin și o criză de idei cât privește revitalizarea moralului trupelor, dar și susținerea publică pentru Conducătorul iubit.”

Moartea Dariei Dughina provocată de ideologia tatălui

Acesta spune că moartea fetei ideologului rus este descrisă de canalele de propagandă din Kremlin ca un act de sabotaj la ucrainenilor, astfel justificându-se încă o dată invazia.

Psihiatrul crede că lui Putin îi poate fi de ajutor atat un Dughin mort, cât și unul „dus la extrem, cu propriul copil căzut victimă naziștilor ucraineni”.

„Dar adevărul – mult mai probabil – e că pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei, iar mâna criminală aparține ori serviciilor, ori vreunuia dintre apropiații lui Putin a cărui poziție de putere este amenințată.

Pe cât e de înțeles, ontologic, cursul sângelui prin politica Rusiei, pe atât e de descumpănitor. Canibalismul lor intern nu face decât să selecteze sușe din ce în ce mai radicalizate, a căror judecată spre extreme pune în pericol nu doar soarta Rusiei, cât a întregii lumi.

Prea puțin se mai aud vocile moderaților, iar după acest nou asasinat, și mai puțini vor mai putea vorbi despre o rezolvare pașnică a conflictului.”, condide Gabriel Diaconu.

Cum a murit Daria

Fiica lui Aleksandr Dughin, Daria, în vârstă de 30 de ani, a murit sâmbătă noapte, în urma unui atentat cu bombă care, cel mai probabil, îl viza pe tatăl ei.

Toyota Land Cruiser Prado, un SUV, în care se afla Daria Dughina, a explodat pe autostrada Mozhaisky, în apropiere de satul Bolşîie Viazemi, informează Agerpres.

Femeia se afla în mașină în momentul exploziei și a murit pe loc. Potrivit martorilor oculari, mașina a explodat în timp ce aceasta o conducea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”