Gabriel Toncean, numit vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport

Gabriel Toncean, numit vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a fost numit, miercuri, în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Gabriel Toncean, un mare susținător al sportului și un promotor al unui stil de viață sănătos

Imediat după apariţia deciziei, Gabriel Toncean a anunţat că după 10 ani de conducere a Federaţiei Române de Culturism şi Fitness se desparte de cel mai important proiect profesional de până acum şi răspunde unei noi provocări, în noua sa calitate de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

"A venit vremea unui nou început. Sportul şi performanţa sunt actul de credinţă pe care m-am străduit să-l onorez cu toată forţa şi încrederea de care am fost şi sunt capabil. Azi, după 10 ani de conducere a Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, împrejurările şi viaţa mă obligă să mă despart de cel mai important proiect profesional de până acum şi să răspund unei noi provocări: numirea pe care tocmai am primit-o în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport. Am acceptat această numire, deoarece reprezintă un cec în alb pe care sunt obligat să-l onorez. Sportul românesc trebuie să urce pe o nouă treaptă şi să-şi adjudece statutul de portdrapel al intereselor naţionale ale României! E un proiect nou, pe care mi-l asum ca pe o datorie faţă de toţi cei care continuă să creadă în viitorul sportului românesc şi pentru care orice sportiv, performer sau nu, înseamnă de fapt România! Orice om care practică sportul este un câştig pentru noi toţi. Orice medalie adjudecată de un sportiv român e o victorie pentru România", a arătat Gabriel Toncean pe Facebook.

Noul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport a arătat că s-a străduit să înţeleagă fenomenul sportiv din ultimii ani, nu doar din ţara noastră, ci şi internaţional, şi că în România sportul trebuie să devină o prioritate a oricărei guvernări prezente sau viitoare.

"Atât sportul de masă, cât şi sportul de performanţă. Sportul de masă constituie temelia sportului de performanţă. Sportul înseamnă viaţă, sănătate, fair play şi competiţie; înseamnă educaţie, voinţă şi perseverenţă. Nu putem vorbi de civilizaţie, excluzând sportul. Sportul înseamnă omenesc înainte de toate. Sunt convingerile cu care mă angajez în acest nou proiect. Mă bucură şi mă onorează să lucrez cu oameni precum Marea Doamnă a Canotajului Românesc, Elisabeta Lipă, noua preşedintă a Agenţiei Naţionale pentru Sport, faţă de care am un respect cu totul deosebit şi ale cărei performanţe ne sunt tuturor binecunoscute. Sunt sigur că voi avea o colaborare foarte bună cu domnia sa şi că împreună ne vom face datoria, fără să ţinem cont de convingerile politice pe care orice om de bună credinţă e obligat să le respecte. În calitate de deţinător a celei de-a doua poziţii de decizie din sportul românesc voi face tot ce este uman posibil ca sportul din ţara noastră să devină ceea ce am spus mai sus: portdrapelul intereselor naţionale ale României", a subliniat Gabriel Toncean.

El a ţinut să aducă mulţumiri inclusiv colegilor din Federaţia Română de Culturism şi Fitness, împreună cu care a reuşit cele mai importante rezultate ale carierei sale şi anume cucerirea titlurilor de campioni europeni în 2022 şi 2023.

"Îi asigur de tot sprijinul meu necondiţionat şi îi rog să nu uite că pentru Federaţia Română de Culturism şi Fitness a rămas un singur obiectiv nerealizat: trebuie să devenim campioni mondiali! Sunt sigur că echipa de oameni extraordinari pe care am sudat-o în toţi aceşti 10 ani va şti să ducă mai departe ceea ce-am început în 2013! Le mulţumesc de asemenea domnilor preşedinte, secretar general, vicepreşedinţi şi membrii din conducerea Partidului Naţional Liberal pentru această nominalizare mai mult decât onorantă. În semn de respect, îi asigur că politica pe care o voi face ca vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport va fi politica României. (...) Dacă, aşa cum spunea George Călinescu, şi pe bună dreptate, sportul reprezintă vigoarea vitală a umanităţii, atunci trebuie să fim convinşi că a ne depăşi limitele reprezintă condiţia umană care ne face pe toţi să fim unici şi să contăm", a susţinut Gabriel Toncean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...