Gabriela Firea: Călin Popescu-Tăriceanu ar fi cu adevărat un preşedinte al tuturor românilor

Gabriela Firea: Călin Popescu-Tăriceanu ar fi cu adevărat un preşedinte al tuturor românilor

Bucureşti, 10 sep /Agerpres/ - Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că susţine ideea conform căreia un candidat comun PSD-ALDE ar fi o decizie corectă, apreciind totodată că liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu este "un om politic robust, profund european şi un bun patriot".

"Eu îi înţeleg pe toţi colegii mei din ţară care îşi pun întrebarea cum de a ajuns cel mai mare partid din România să nu aibă propriul candidat. Şi credeţi-mă că merg, şi eu prin ţară şi mă întâlnesc cu toţi colegii mei şi le dau dreptate. Dar până la urmă, politica se poate judeca pe rezultate. Acum, a ne ambiţiona să avem doar candidatul nostru, al celui mai mare partid, şi a pierde nu cred că ar fi înţelept. Şi atunci, sunt de partea celor care consideră că o decizie corectă ar fi acea de a susţine un candidat comun, PSD-ALDE. Şi, da, din punctul meu de vedere, domnul Călin Popescu-Tăriceanu este un astfel de candidat. În primul rând, profund european, un om politic robust şi un bun patriot. Un preşedinte care cu adevărat ar fi al tuturor românilor. Şi dacă voi fi şi eu solicitată să dau un vot în Comitetul Executiv, mă voi exprima aşa cum am făcut-o în aceste secunde", a spus Firea, pentru Digi 24.

Ea a afirmat că nu este interesată să conducă PSD, apreciind că în partid există colegi cu mai multă experienţă. De asemenea, a subliniat că nu doreşte şi nu a dorit "niciodată" să fie unul dintre potenţialii candidaţi ai partidului la prezidenţiale. Pe de altă parte, a admis că ia în calcul o candidatură independentă pentru un al doilea mandat la primăria generală, în cazul în care va avea susţinerea bucureştenilor, dar nu şi a partidului.

"Dacă voi candida pentru un al doilea mandat, fără sprijinul Partidului Social Democrat, va fi o decizie pe care o voi lua la acel moment şi este posibil, în cazul în care din discuţia cu bucureştenii voi considera că am suport - nu exclud o candidatură independentă", a declarat Firea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…