Gabriela Firea: Probabil Sorin Grindeanu are asigurat un alt 'spate'

Gabriela Firea: Probabil Sorin Grindeanu are asigurat un alt 'spate'

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că premierul Sorin Grindeanu are, probabil, asigurat "alt spate", punctând că, la un moment dat, primul ministru "nu a mai considerat util spatele politic".

"Nu am date certe și nu vreau să fac afirmații tranșante. Este vorba de o percepție a mea sau de o sumă de senzații pe care ni le lasă la vedere, să spunem, prestația premierului, că, la început, a înțeles rolul său, anume că reprezintă o funcție numită (...) și a înțeles că trebuie să existe o relație puternică cu conducerea partidului (...) pentru a aplica programul de guvernare ad literam. Ulterior, cred că a fost un moment, un declic, în care nu a mai simțit această nevoie. Probabil că a umplut golul lăsat de absența, în consultarea sa, cu domnii Dragnea și Tăriceanu, cu altceva. Rămâne să aflăm ce este acel altceva. Noi îi asiguram (...) spatele. În momentul în care domnia sa nu a mai considerat util spatele politic, înseamnă că are un alt spate, poate", a spus Gabriela Firea la România Tv.

Întrebată dacă președintele Iohannis este acest "spate", Gabriela Firea spus că ar fi păcat ca premierul Sorin Grindeanu să considere mai util sfatul altcuiva decât al celor din partidul său.

"Păcat, eu sper că nu este așa, dar păcat dacă consideră că este mai util sfatul altcuiva decât al colegilor de partid. Ar fi păcat. Totuși, îmi permit să mai fac o mică analiză. Președintele țării a fost subtil de această dată și a lăsat o portiță întredeschisă, pentru că a făcut acea afirmație: dacă este ceva serios, cu siguranță voi afla, vom analiza etc. Cu alte cuvinte, până la urmă, nu exclude faptul că, la un moment dat, după finalizarea în maximum două săptămâni a acestei evaluări a activității guvernamentale, posibil (...) să se ia o decizie politică în ceea ce privește guvernul în totalitatea sa sau în ceea ce privește premierul sau anumiți miniștri. Și, atunci, constituțional, președintele țării invită partidele la Palatul Cotroceni, se realizează consultări, majoritatea parlamentară prezintă un nou candidat de prim-ministru, președintele îl acceptă sau nu", a mai spus primarul Capitalei.

Referindu-se la o eventuală schimbare a premierului, Gabriela Firea a spus că cel vizat n-ar trebui să caute sprijin în altă parte pentru a rămâne în funcție, ci trebuie să accepte decizia celor care l-au pus în respectiva funcție.

"Este moral să accepți acea decizie fără resentimente, nu să te duci să ceri spatele și să ceri sprijinul în altă parte, pentru că nu altcineva te-a trimis în guvern", a mai spus Gabriela Firea.

În context, Gabriela Firea a mai spus că, mai mult sau mai puțin voalat, Victor Ponta și Sorin Grindeanu îi reproșează că e în tabăra lui Liviu Dragnea.

"Doar pentru că (Victor Ponta n.r.) este într-o dispută cu publică cu domnul Liviu Dragnea, nu cred că justifică reacția la adresa mea și că a făcut comparația cu un personaj politic sau altul. (...) Ce fel de caracter aș avea eu acum dacă i-aș întoarce domnului Dragnea spatele?! Pentru că acest lucru mi se reproșează și de către domnul Ponta și de către domnul Grindeanu, voalat, și de către alți colegi de partid, că de ce mă plasez eu în așa-zisa tabără — eu cred că în PSD nu trebuie să avem tabere, trebuie să fim împreună o echipă unită, așa cum am fost întotdeauna — și cumva întrebarea aceasta e că de că mă plasez în tabăra domnului Dragnea. Nu, eu nu sunt în nicio tabără, sunt în familia Partidului Social Democrat", a subliniat Firea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA