Gabriela Ruse continuă la Roma. Bucureșteanca salvează onoarea româncelor, eliminate pe capete

Gabriela Ruse continuă la Roma. Bucureșteanca salvează onoarea româncelor, eliminate pe capete

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 1.000 de la Roma, sâmbătă, dotat cu premii totale de 3.572.618 euro, după ce a întrecut cuplul Tereza Mihalikova (Slovacia)/Alycia Parks (SUA), cu 6-2, 6-4.

Gabriela Ruse s-a calificat în turul 3 al mastersului de la Roma. Foto Profimedia

Ruse şi Kostiuk, semifinaliste la Madrid, săptămâna trecută, au obţinut o victorie fără probleme, după o oră şi 12 minute. Românca şi partenera sa şi-au asigurat un cec de 13.840 de euro şi 120 de puncte WTA la dublu.

În optimi, Ruse şi Kostiuk vor avea un meci mult mai greu , urmând să le înfrunte pe favoritele numărul trei, Desirae Krawczyk (SUA)/Demi Schuur (Olanda).

La simplu nu mai avem pe nimeni în concurs

Duminică este programat şi meciul dintre cuplul româno-japonez Monica Niculescu/Makoto Ninomiya şi perechea Daria Kasatkina (Rusia)/Iulia Putinţeva (Kazahstan). Iniţial, Niculescu şi Ninomiya trebuiau să joace în primul tur contra perechii Leylah Fernandez (Canada)/Taylor Townsend (SUA), dar aceasta s-a retras din cauza schimbării programului jucătoarei canadiene, potrivit WTA.

România nu mai are nicio reprezentantă la simplu la Openul Italiei. Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan au fost eliminate în turul 2 al competiției. Dacă Sorana și Ana au pierdut în fața unor adversare redutabile - Jelena Ostapenko, respectiv Caroline Garcia -, în schimb Irina Begu a pierdut surprinzător cu Xiyu Wang (22 de ani, 75 WTA).

Pe tabloul de simplu ajunsese și Gabriela Ruse, care trecuse de calificări. Ea trecut de prima rundă, însă a pierdut tot în a doua, contra braziliencei Beatriz Haddad Maia, cu 6-2, 6-3

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...