Gafă a reginei Angliei surprinsă de o cameră indiscretă (FOTO/VIDEO)

Gafă a reginei Angliei surprinsă de o cameră indiscretă (FOTO/VIDEO)

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, surprinsă de o cameră indiscretă, a afirmat marți că unii oficiali chinezi au fost "foarte nepoliticoși", apreciere făcută la o recepție la numai câteva ore după o gafă a premierului David Cameron cu privire la Nigeria și Afganistan. Suverana britanică a făcut această afirmație într-o convorbire cu Lucy D'Orsi din conducerea poliției londoneze, care îi relata despre dificultățile întâmpinate în timpul vizitei de stat a președintelui chinez Xi Jinping din luna octombrie a anului trecut, relatează miercuri AFP.

Lucy D'Orsi a supervizat securitatea în timpul vizitei președintelui chinez. "Nu știu dacă ați aflat, dar au fost momente destul de solicitante pentru mine", a spus D'Orsi, iar regina a răspuns afirmativ. Continuând descrierea evenimentelor, cadrul superior din poliția londoneză a povestit felul în care oficiali chinezi au plecat de la o întâlnire cu Barbara Woodward, ambasador al Regatului Unit în China, spunându-i că vizita lor s-a terminat. "Au fost foarte nepoliticoși cu ambasadorul", a afirmat atunci regina.

Un purtător de cuvânt al palatului regal a refuzat să comenteze "conversațiile private ale reginei", desfășurate în cadrul unui eveniment organizat pentru a 90-a aniversare a suveranei britanice. El a subliniat totuși că vizita lui Xi Jinping a fost "un adevărat succes", toate părțile implicate "conlucrând strâns pentru a se asigura că totul se desfășoară bine".

Și poliția engleză a anunțat că nu intenționează să comenteze acea "convorbire privată".

Nu există deocamdată nicio reacție din partea autorităților chineze. Totuși, când afirmațiile reginei au fost relatate la postul BBC World, emisiunea a fost întreruptă în China, scrie AFP.

Tot marți, cu câteva ore înainte, premierul David Cameron a fost surprins, tot de o cameră indiscretă, spunându-i reginei că Nigeria și Afganistan că sunt "poate cele mai corupte două țări din lume".

"Este stânjenitor pentru noi, ținând seama de activitatea bună pe care o desfășoară președintele", a scris pe Twitter Garba Shehu, purtător de cuvânt al președintelui nigerian, Muhammadu Buhari. "Lucrurile se schimbă în privința corupției și a restului" lucrurilor, a adăugat el, citat de AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…