Gafă. Cum a speriat Biden lumea declarând că are cancer de piele. Reacţia Casei Albe VIDEO

Gafă. Cum a speriat Biden lumea declarând că are cancer de piele. Reacţia Casei Albe VIDEO

Remarca a părut iniţial a fi un anunţ uimitor de casual privind sănătatea în timpul unui discurs despre încălzirea globală, în care preşedintele a descris emisiile de la rafinăriile de petrol din apropierea casei sale din copilărie din Claymont, Del.

De aceea, eu şi al naibii de mulţi alţi oameni cu care am crescut avem cancer şi de ce pentru cea mai lungă perioadă de timp Delaware a avut cea mai mare rată de cancer din ţară”, a spus Biden.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a precizat că lui Biden i s-au îndepărtat „cancere de piele fără melanom” înainte de a-şi prelua funcţia.

Nu este clar de ce Biden a ales să folosească timpul prezent pentru a descrie experienţa sa cu cancerul.

Cancerul de piele este extrem de frecvent, în special în rândul adulţilor în vârstă care nu au purtat protecţie solară în tinereţe şi, în general, nu pune viaţa în pericol.

Medicul lui Biden, dr. Kevin O’Connor, a emis anul trecut un raport de sănătate care nu se referă la preşedinte ca suferind de vreun cancer actual.

Raportul lui O’Connor a atribuit cancerul de piele al lui Biden timpului petrecut la soare, mai degrabă decât expunerea la substanţele chimice utilizate de industria petrolieră.

„Este bine stabilit că preşedintele Biden a petrecut mult timp la soare în tinereţe”, a scris O’Connor despre pacientul său, fost salvamar la piscină.

„Înainte de a-şi începe preşedinţia, i-au fost îndepărtate mai multe cancere de piele localizate, non-melanom, prin intervenţia chirurgicală Mohs. Aceste leziuni au fost excizate complet, cu margini clare”, a mai spus medicul.

Dar O’Connor a mai remarcat că „nu există zone suspecte pentru cancer de piele în acest moment”.

Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai în vârstă preşedinte al SUA şi intenţionează să mai candideze pentru un al doilea mandat.

Biden a făcut de mai multe ori gafe în timp ce încerca să demonstreze o legătură personală cu publicul său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...